Korzo juni 2017: boordevol jong dans- en muziektalent in What’s Next?!

Korzo Theater_Whos Next

Wie de ambitie heeft om professioneel choreograaf, danser of componist te worden, legt een lange weg af voordat het zover is. Van een wekelijks uurtje les bij de lokale dans- of muziekschool ontwikkelen sommigen zich tot jonge dansers en musici van wie dat talent en enthousiasme verder wordt aangewakkerd in amateurtalentenprogramma’s en vooropleidingen. En als ze heel goed zijn maken slechts enkele toptalenten jaren later de sprong naar de kunstacademies.

Het Korzo theater in Den Haag geeft in de maand juni hét talent van de Nederlandse academies en van Jong Korzo de kans hun kunsten op het podium te presenteren. Balancerend op de rand van hun toekomst, nodigen de toptalenten het publiek uit om een kijkje te nemen in dit spannende en leerzame moment van hun carrière.

Dit seizoen ziet het publiek in Korzo studenten van Het Koninklijk Conservatorium (afdeling Compositie Den Haag), ArtEZ Bachelor of Dance (Arnhem), Codarts dansacademie (Rotterdam) en de AHK opleiding Moderne Theaterdans (Amsterdam). Voordat zij hun kunnen tonen start de maand met nieuwe voorstellingen van het jongerendanstraject van Korzo: Crosstown.

Drie voorstellingen voor de prijs van twee
Zoveel talent kan je niet op één of twee avonden kwijt. Korzo presenteert daarom in juni de What’s Next?! – serie. Bezoek twee verschillende voorstellingen uit de What’s Next?! serie en ontvang de derde gratis.*
Tickets voor alle voorstellingen, m.u.v. Celebrating Kylián! No. 3, kosten €10,-, wie onder de 27 jaar is betaalt €7,50 (online bestellen betekent €2,- voordeel). Bestel ze hier!
*korting geldt over de normaalprijs

PROGRAMMA WHAT’S NEXT?!

Crosstown Productie 2017|Jong Korzo
Choreografieën: Amos Ben-Tal, Donna Chittick
do 8, vr 9 juni, 20.30 en za 10 juni, 19.30
Jong Korzo’s succesvolle traject Crosstown biedt jongeren vanaf 14 jaar de kans hun creatieve dansambities onder professionele begeleiding te ontdekken en te ontwikkelen. Op het hoogste niveau werken de meest getalenteerde dansers van Crosstown III samen met professionele choreografen. Dit jaar is de eer aan de moderne dans choreograaf Amos Ben-Tal en urban nieuwkomer Donna Chittick. Groepsdynamiek is voor beide makers uitgangspunt voor de creaties.

Eindpresentaties Compositieafdeling | Koninklijk Conservatorium
ma 12 juni, 20.00
De Compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) is met zijn vijftig studenten met dertig verschillende nationaliteiten een energieke opleiding die internationaal een grote naam heeft. De Master en Bachelor studenten organiseren ieder jaar zelf de eindexamenconcerten waarin zij hun beste werken van de afgelopen jaren ten gehore brengen. Dit jaar voor de tweede keer gepresenteerd als een eindexamenfestival in het hart van Den Haag: in Korzo en Het Nutshuis. Het belooft een schitterende staalkaart te worden van wat de jongste generatie componisten drijft en bezig houdt.

Finals| ArtEZ Bachelor of Dance
choreografieën: Dario Tortorelli, Nicole Beutler, Idan Sharabi, Georg Reischl, Caroline Finn en Michael Getman
do 15 juni, 20.30
ArtEZ Bachelor of Dance (Arnhem) leidt een select aantal zeer getalenteerde en gedreven studenten op. Een nieuwe generatie danskunstenaars met een geheel eigen signatuur. Ook de eigenzinnige choreografen die (nieuw) werk maken voor deze eindvoorstelling zijn talentvol en divers. Je ziet vanavond werk van Dario Tortorelli, Nicole Beutler, Idan Sharabi, Georg Reischl, Caroline Finn en Michael Getman, waarin de studenten het beste van zichzelf laten zien, het publiek verrassen en overrompelen.

Celebrating Kylián! No. 3 | Codarts & Koninklijk Conservatorium
vr 16 en za 17 juni, 20.30
De twee dansvakopleidingen van Rotterdam en Den Haag hebben als bijdrage aan het festival waarmee de 70e verjaardag van meesterchoreograaf Jiří Kylián wordt gevierd een exclusief collageprogramma samengesteld uit verschillende werken van Kyliáns oeuvre. Op het programma van Celebrating Kylián! No. 3 staan naastWhereAbouts Unknown ook delen uit A Way A Lone, Bella Figura en het in 2013 door Kylián voor Codarts gecreëerde groepswerk Stonehenge. Young Dancers. Celebrating Kylián!

Talent on the Move 2017 |Codarts dansacademie
Eigen werk –  do 22 en vr 23 juni, 19.30
Repertoire – do 22 en vr 23 juni, 20.30
De dansafdeling van Codarts (Rotterdam) heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande instituten voor eigentijdse dans in Europa. Naast de eigen topdocenten zijn er altijd dansprofessionals uit binnen- en buitenland aan het werk, als gastdocent of choreograaf. Talent on the Move is veelzijdig, uitdagend en sprankelend. Vijfentwintig toptalenten dansen in nieuwe werken die speciaal voor hen zijn gecreëerd en in bestaand, wereldberoemd repertoire van topchoreografen. De avond start met eigen werk, waarin studenten hun eigen creaties van het afgelopen seizoen laten zien. Een afwisselende avond uit voor danskenners en dansontdekkers.

Bold in Motion 2017| Moderne Theaterdans Amsterdam
choreografieën: Dunja Jocic, Eldad Ben-Sasson, Milan Tomášik en Matej Kejžar
di 27, wo 28 juni, 20.30
De gedreven studenten van de Opleiding Moderne Theaterdans uit Amsterdam worden uitgedaagd om zowel hun fysieke en creatieve capaciteiten, als hun danstheatrale persoonlijkheid tot het uiterste te drijven. Bold in Motion is een samenwerking van toonaangevende choreografen en aanstormend danstalent in een divers programma van vier performances in één voorstelling. Met choreografieën van Dunja Jocic, Eldad Ben-Sasson, Milan Tomášik en Matej Kejžar.

1656 getoond, 54 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *