Korzo Theater presenteert: premiere Bending the Walls – 16 maart 2018

Promo_Bending the Walls_Foto: Michael Slobodian

Promo_Bending the Walls_Foto: Michael Slobodian

Nederlands Dans Theater (NDT) en Korzo nodigen ieder jaar een beloftevolle choreograaf uit om een nieuwe voorstelling te maken en hiermee op tournee te gaan. In 2018 is de keuze gevallen op choreograaf en danser Fernando Hernando Magadan, een gerijpt talent waar je absoluut meer van wilt zien. Zijn eerste avondvullende voorstelling Bending the Walls gaat op vrijdag 16 maart om 20.30 uur in première in het Korzo theater te Den Haag.

De Spaanse choreograaf Fernando Hernando Magadan heeft zowel binnen als buiten Nederland al meerdere stukken gemaakt, maar het was de DansClick-tournee van 2015 die hem in bredere kring als choreograaf introduceerde. Overtuigend en met een scherpe virtuositeit wist hij in het tragikomische duet (d)elusive minds dans, tekst, scenografie en muziek in een veelzijdige vertelling samen te brengen.

Bending the Walls gaat over het menselijk verlangen naar geluk. Een verlangen dat is verankerd in onze diepste dromen en wensen en die soms zelfs noodzakelijk kan blijken; een strategie om jezelf te beschermen, om te overleven zelfs. In Bending the Walls onderzoekt Fernando wat ons belemmert in onze zoektocht naar geluk en begrip: de fysieke en psychologische grenzen in onszelf. Dans wordt een metafoor voor de psychologische, fysieke en emotionele krachten die mensen kunnen aanspreken om de realiteit te ontstijgen, tegenslagen te overwinnen en te ontsnappen in een fantasiewereld. Bending the Walls is een ode aan de verbeelding in onze zoektocht naar geluk.

Bending the Walls
do 15 maart (try-out), 20.30 uur
vr 16 maart (première), 20.30 uur
za 17 maart, 20.30 uur

locatie: Korzo theater, Prinsestraat 42, Den Haag
tickets: www.korzo.nl | 070 363 7540

4100 getoond, 79 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *