Laakhaven-West in Den Haag krijgt 550 nieuwe woningen (foto’s)

Laakhaven-West

Bron: Persbericht

Update op 7 juni 2018 
In mei van dit jaar start de bouw van nieuwe woningen in Laakhaven-West in Den Haag. Na de ontwikkeling en realisatie van 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage, heeft NU Projectontwikkeling in samenwerking met Kampman Architecten en Stebru Bouw de volgende fase ontwikkeld bestaande uit 5 gebouwen met 550 woningen, drie parkeergarages en ca. 1125 m2 commerciële ruimte (inclusief horeca).

Aangename leefomgeving
De gebouwen variëren qua hoogte van 9 tot 12 verdiepingen en lopen trapsgewijs af richting het water waarbij de getrapte gevels zorgen voor een optimale bezonning en uitzicht op het water. Er is in de ontwikkeling veel groen aanwezig op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen. Tussen de gebouwen worden autovrije speel-/woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving voor de bewoners en bezoekers. In de plint aan de Calandkade zal horeca worden gevestigd met terrassen aan het water en is er ruimte voor detailhandel. In de toekomst zal ook een jachthaven worden gerealiseerd waardoor de Calandkade dé plek wordt om te wonen!

Succesvolle herontwikkeling
Raymond Rijnaars (NU Projectontwikkeling): “In 2014 zijn we gestart met de eerste plannen voor het ontwerp van 7 appartementencomplexen met 611 woningen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in het al jaren braakliggende Laakhaven-West. Ons bedrijf was hier al een tijd gevestigd en we waren ervan overtuigd dat, ondanks de crisis, dit gebied voldoende kansen bood voor een succesvolle herontwikkeling. De eerste fase bestond voornamelijk uit luxe stadstudio’s en 3-kamerwoningen.”

Raymond vervolgt, “In deze fase worden 550 woningen, voornamelijk 2- en 3-kamerappartementen toegevoegd in dit gebied. Ook nu worden weer gedeelde voorzieningen gerealiseerd zoals grote binnentuinen met veel groen, zonneterrassen, horecagelegenheden, detailhandel en parkeergarages. Via een duurzame WKO-installatie worden alle woningen en commerciële ruimten verwarmd.”

Marcel Kampman (Kampman Architecten): “Wij hebben een ontwerp gemaakt met vijf robuuste bouwblokken waarvan twee paar op een gezamenlijke onderlaag staan. Alle woningen hebben contact met het water en een gunstige bezonning door de bouwblokken zowel horizontaal als verticaal te verjongen richting het water aan de zuidzijde van de locatie. Iedere woning heeft een privé buitenruimte in de vorm van een (binnen)tuin, (frans) balkon, loggia of dakterras.”

Bron: Persbericht

Het project moet over twee jaar – medio 2020 – afgerond zijn. Daarna is het natuurlijk nog kwestie van het nieuwe huis je eigen maken. Bij Mastertools kun je terecht voor al het benodigde gereedschap. 

Laakhaven-West

Bron: Persbericht

Laakhaven-West

Bron: Persbericht

Laakhaven-West

Bron: Persbericht

 

4182 getoond, 594 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *