Laat The Kik maar vaker komen @ ’t Paard

IMG_2748 2017-02-25 The Kik @ 't Paard by www.ideb.nl

De Rotterdamse top Nederpop-jaren70-klinkende band, The Kik, knalt met hun eigen, ja echt hun eigen vette sound, door een grote volle zaal van ’t Paard. En met als support de goed in de Kik-style passende, Haagse, The Stangs, is het een groot muzikaal hoogstandje op deze zaterdag.

Here come The Stangs
IMG_2607 2017-02-25 The Kik @ 't Paard Support The Stangs by www.ideb.nlEen jaar geleden ben ik bij een van de vetste muzikale projecten: Eva’s Wijsje. Een concept waar je tijdens een wandeling door een stad (Den Haag in dit geval) verschillende muzikale verrassingen op bijzondere locaties voorgeschoteld krijgt. Tijdens deze wandeling kom ik de eerste band van vanavond tegen. Toen nog onder de naam Mustangs geven ze een keiharde, vette show in de kluis van ’t Nutshuis. Een bonk gaande energie. En ondanks dat ze minder hard in volume spelen vanavond, is de energie hetzelfde. Met songs als ‘Forum’, ‘Susanne’ zetten ze gelijk neer wat ze brengen. Poppie jaren 60, 70 muziek met eigen grooves en tunes. Bij ‘Here Comes The King’ gaat ’t nog wat meer los. Het publiek is gewend en de factor los en meegaan is bereikt. Niet iedereen kan alles meezingen maar er staan wat fans die uit volle borst meegaan. ‘Goodbye My Fair Lady’, ‘Cathedral’, ‘Abracadabra’ volgen en met een megavette cover van ‘Come On’ (For your love) van The Byrds. Als afsluiter hun single waar ook een coole clip van is ‘The Horse‘.
Justin van der Weijde-Estacio, Pieter van der Velden, Lasse Voerman en Michiel Mutsaerts zijn de coole muziekmannen achter The Stangs en zijn helemaal in de stijl wat er komen gaat alleen dat in onze moedertaal! De instrumenten van The Stangs verlaten het podium met hun eigenaren en alles wordt klaargezet voor The Kik!

Boom! Daar staat The Kik!
IMG_2751 2017-02-25 The Kik @ 't Paard by www.ideb.nlEen maand of twee geleden kende ik deze top popband alleen maar van radio en televisie (DWDD), tot een vriendin vraagt of ik mee ga naar een theater-optreden van The Kik in Rotterdam. Altijd leuk om eens iets muzikaals te ontdekken, dus ja ik ga. En wat een vette show was het, publiek was een beetje tam, maar wat een energie gaven die gasten zeg. En in het theater was er ook nog eens een klassieke toon met een strijk- en blaassessie (waarbij op saxofoon niet de allerminste Benjamin Herman). Dus na een avond van de toppers van The Kik in theater genoten te hebben, eens kijken wanneer ze weer eens in de buurt zijn. En ja, zaterdag 25 februari in ons eigen Paard van Troje. Dus tonight is de avond! Alles staat nu klaar, het licht gaat uit en BAM! Daar staat ze dan! BOOM! The Kik!

The Kik flirt, zingt en rockt in ’t Paard
IMG_2732 2017-02-25 The Kik @ 't Paard by www.ideb.nl
De mannen, Arjan Spies (gitaar en zang), Dave von Raven (gitaar en zang), Marcel Groenewegen (bas), Ries Doms (drums) en Paul Zoontjens (toetsen en zang) komen in formatie het podium op, gaan klaar staan/zitten en ‘Morgen Is Het Weer Maandag’ wordt gespeeld. De band maakt zich klaar voor het vervolg van de avond en Dave en Marcel maken wat komische opmerkingen, bedanken Den Haag dat ze hier mogen staan en knalt nog even ‘Den Haag – Beatstad nummer 1’ eruit. Nou de samensmelting met het publiek is er nu natuurlijk 1000% en het is tijd voor ‘Mooie Meid’.
De tragische, maar oh zo vrolijk gezongen, ‘Hond Van Henk’ laat het publiek nog wat harder meezingen/schreeuwen. ‘Simone’, de song die de meeste mensen die niet zo bekend zijn met het werk van de mannen ook kennen, gaat echt vol keels door het dak van ons pop/rocktempel. Om nog even te laten horen hoe de liefde hun beïnvloedt, volgen ‘Flirten Met De Liefde’ en ‘Cupido’ elkaar op. Zitten nog meer nummers met dit thema tussen maar de teksten volgen elkaar hier mooi op, ‘de niet te lukken liefde’. Hierna volgt nog een nummer met een grote Awwww-factor ‘Er Is Niemand’. Best zielige teksten eigenlijk maar met de vreugde van de vrolijke muziektovenaars komt alles toch niet zo zwaar binnen.

The Kik: Je zou ze toch bijna niet laten gaan!
IMG_2828 2017-02-25 The Kik @ 't Paard by www.ideb.nl
Na de awwww-factor gaan we door met ‘Het Is Een Mooie Dag’ die in een extra lange versie wordt gebracht. We worden allemaal gevraagd om ‘tuut tuut tuut teduuduuh’ mee te neuriën/zingen waarop er natuurlijk een paar mensen een bijdehante opmerking maken, een van deze mensen wordt op het podium uitgenodigd, wat hij ook nog eens (tot verbazing van de band) doet. Hoe bedoel je interactie met het publiek…!
Dave vertelt trots dat binnenkort de videoclip van ‘Een Lach En Een Traan’, geproduceerd door toetsenman Paul Zoontjens, verschijnt en met die trots zet de ijzersterke 5-mansformatie dit nummer in. Marcel, Ries en Paul verlaten het podium, de spot gaat op Dave en Arjen en ‘Boom’ komt met gevoelige tonen over ons. Hierna gaan ze gelijk door met de übercoole versie van Chef’s Special’s ‘In Your Arms’… ‘Schuilen Bij Jou’ Het wordt nog stiller met bij het refrein een voorzichtig meezingen met emotionele toon. Tijdens het nummer komen 3 andere muzikanten weer terug om het geheel nog een extra muzikale lading te geven.
IMG_2868 2017-02-25 The Kik @ 't Paard by www.ideb.nl‘I’ll Be Home Tomorrow’ met jawel, een deels Engelse tekst brengt de eerder gevoelde vrolijke noot weer terug en binnen een paar seconden staat iedereen vanuit rust naar factor-uit je dak gaan. ‘Alles Ruist’ en ‘Eric’ komen daarna voorbij. Waarbij Arjen een megavette solo voor zich neemt. Een solo waar een track uit een James Bondfilm en deel van The Beachboys-song voorbij komen. Mega-muzikanten! De mannen verlaten het podium en komen terug voor een supervette versie van ‘Verliefd Op Een Plaatje’, waarbij Ries nog losser mag op zijn drums dan tijdens de andere nummers. Niet dat hij en Marcel op bas dat niet doen op elke song. Trouwens allemaal geven ze elke seconde alles wat nodig is.. plezier en power, power en power!

Is ook zeker niet de laatste keer dat ik deze 2 formaties van giganten heb gezien. En ’t Paard, ja ’t Paard, wat is dit toch een heerlijke locatie. Poptempel nummer 1!!! Na de show nog het vinyl van The Stangs (Parable, opgenomen en gemixt door Dave von Raven) en ‘2’ van The Kik gekocht en een foto van de mannen met een überfan gemaakt!

1753 getoond, 145 bekeken

One thought on “Laat The Kik maar vaker komen @ ’t Paard

  1. Wat heerlijk enthousiast schrijf jij, Iwan! Maakt dat ik spijt heb, dat ik er niet bij was, die avond met The Stangs en The Kik! Hoe dan ook, mag ik de volgende keer mee? :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *