Laatste gig clubtour van Di-Rect rockt en funkt het dak van ’t Paard!

IMG_4799 Di-Rect 2017-03-24 't Paard Ricochet by www.ideb.nl

De laatste avond van de Di-Rect clubtour eindigt natuurlijk in de thuishaven van de band. ’t Paard wordt compleet op zijn kop gezet met vooral nieuwe songs! Als support vanavond staat Emil Landman met band op het Haagse poppodium.

Emil Landman heeft de ‘Need To Feel Loved’
IMG_4561 Emil Landman support Di-Rect 2017-03-24 't Paard Ricochet by www.ideb.nlEmil Landman is al een aantal keer mijn pad gekruist als alleen op de gitaar spelende singer/songwriter. En nu vanavond staat hij samen met een totale formatie van 5 man op het podium. Voor mij allemaal nieuw werk wat ik voorbij hoor komen en achter me hoor ik de mensen dingen zeggen als: ‘verrassend, chill, lekker, vette stijl’. Dus lijkt me dat het allemaal goed gaat komen en Emil hier met zijn easy listening met een vleugje rock en vette muzikale arrangementen snel weer opduikt. Lekkere opwarmer Di-Rect.

Een hele vette soul-, rock en funky- Di-Rect avond
IMG_4881 Marcel Di-Rect 2017-03-24 't Paard Ricochet by www.ideb.nl
Met super-soepele moves gaat de master, de frontman, Marcel Veenendaal, van start met de voor mij nieuwe… ‘Crazy Madonna’. Crazy it is. Vette sound, net weer wat anders dan anders. De funky, rocky sound ‘Ricochet’ magisch tegen de klankkast voor en boven hen. Die klankkast is dan natuurlijk wij als publiek. Luisterend en vooral deze vibe voelend, voel je je al snel ‘Invincible’. Magisch en hier en nu. En dat alles omdat de mannen een aantal jaren geleden dachten…’Times Are Changing’. En dat heeft ze op een vrij en ruim muzikaal spoor gebracht wat ons naar deze waanzinnige avond brengt. Ze gaan helemaal ‘All The Way’. Van de ene hit naar de andere ‘nog te worden’ hit. Het publiek krijgt ‘One More Kiss’, een vette groovy kus en wordt in twee gesplitst om de teksten ‘It’s Only Love’ en ‘Hold Up’ aansluitend aan elkaar te zingen, wat het publiek vol enthousiasme doet. Aansluitend vertelt Marcel dat de volgende track een verhaal over een vakantiegebeurtenis is. Een vakantie waarbij dat ene is gebeurd…’Wouldn’t Understand It’.
IMG_4785 Di-Rect 2017-03-24 't Paard Ricochet by www.ideb.nl‘Young Ones’ zijn en blijven ze, ondanks dat ze ook allemaal de 30 gepasseerd zijn. Maar muziek houdt jong en dat is goed te zien… De energie gaat bij dit nummer altijd boven de 100% en vanavond straalt deze tot ver boven ’t Paard. ‘You Know Who I Am’ Ja, we weten wie jullie zijn, een brute eenheid (deze tour begeleid met 3 blazers: Jan, Louk & Guido) die vanaf moment 1 “Inside My Head’ zit. Een briljante versie trouwens. Zoals vanavond meerdere songs in een ander jasje, een andere stijl, worden gebracht. ‘You And I’ laat ons allemaal voelen dat niet alleen de band een eenheid is, maar ook dat de band een eenheid met hun fans/publiek is.
Di-Rect is on fire, in vuur en vlam en voordat de volle zaal van ’t Paard het door heeft zijn we allemaal ‘Fired Up’. Allemaal gaan we mee in de hitte van de groove! Als een ‘Hurricane’ vliegt de avond voorbij. Altijd het probleem als het gezellig is en er zo’n connectie als vanavond is. We houden van Den Haag, ons thuis, blij om thuis te mogen spelen… ‘Lovin’ The City’. Dan is het klaar. Of toch niet?

IMG_5002 Di-Rect 2017-03-24 't Paard Ricochet by www.ideb.nlWeg van het podium en na een Ohoooooohooo van het nog Fired Up publiek komen de mannen terug. Terug om te blijven voor nog een paar songs, dus eerst ‘Hold On’. Handen op en tegen elkaar, ‘Veni Vidi Vici’ is in de lucht. ‘This Is Who We Are’, dit is wie ze zijn en wie ze zijn… Muzikale masters. Muzikale magiërs. Een team van vrienden. Een team van genietende muzikale vrienden. Wat een masters en dit alles, deze hele avond wordt afgesloten… ‘All In Vain’ niet tevergeefs, maar akoestisch door Marcel onder begeleiding van Spike met ‘All In Vain’ met een diepe impact achterlatend. En dit doen ze elke keer weer! This Is Who They Are! This is Di-Rect!

Als iedereen van het podium is, komt Marcel terug en ‘La Vie En Rose’ kondigt hij aan en hij speelt het hele nummer mee op luchttrompet! WAANZINNIGE Afsluiting van een waanzinnige avond!

Hop naar de volgende show van deze giganten!!!

 

1177 getoond, 162 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *