Lange Vijverberg eind 2016 klaar voor de nieuwe trams

Lange Vijverberg

Foto: Jurjen Drenth

Het heeft een tijdje geduurd, maar het ziet ernaar uit dat de nieuwe trams eind 2016 eindelijk kunnen rijden over de Lange Vijverberg. Op dit moment voldoen de tramsporen nog niet aan de eisen om dit mogelijk te maken, maar hier wordt momenteel hard aan gewerkt.

Herinrichting Lange Vijverberg
Om de Lange Vijverberg gereed te maken voor de nieuwe trams moeten het spoor en de perrons worden vervangen, op die manier wordt voorkomen dat de bomen geen last zullen ondervinden aan de passerende trams. Het ontwerp is, na enige discussie, samen met de bewoners ontworpen.
De gemeente tracht zoveel mogelijk monumentale bomen te bewaren. Verder worden de bochten op de kruising Kneuterdijk beter afgestemd op de bredere trams en wordt de halte toegankelijk gemaakt voor rolstoelen.

De gemeente had de plannen voor de herinrichting in 2013 al klaar liggen. Buurtbewoners maakten zich toentertijd echter zorgen om beschadigingen aan de gevels, geluidsoverlast en trillingen.

De 1e fase van de herinrichting gaat nog door tot 4 augustus 2016.


Bereikbaarheid en omleidingen

  • De Lange Vijverberg is afgesloten voor alle verkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer).
  • Auto’s worden omgeleid via het Lange Voorhout zoals dat nu al het geval is in verband met de bouw van de parkeergarage Tournooiveld.
  • De route naar de parkeergarage Plein blijft gehandhaafd.
  • Verkeer vanuit de parkeergarage Plein gaat via de Lange Houtstraat de stad verlaten.
  • Omleidingsroutes worden door borden aangegeven.


Planning
De werkzaamheden zijn gesplitst in 3 fasen:

  • Fase 1: 13 juni – begin augustus 2016: Herinrichting Lange Vijverberg, vervangen spoor en huisaansluitingen riool (aan de zijde van de huizen van de Lange Vijverberg).
  • Fase 2: begin augustus – medio september 2016: Werkzaamheden aan de kruising Kneuterdijk en 1e deel Lange Vijverberg (uitbreken spoor).
  • Fase 3: medio september – eind oktober: Werkzaamheden aan de Lange Vijverberg.

Bekijk hier de kaart met afsluitingen en omleidingsroutes tijdens de 1ste fase.

368 getoond, 210 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *