Lente! Actief in de Stadsparken

Scheveningse Bosjes

Het weer wil lekker meewerken de laatste week. Waar we lang in de kou hebben gestaan (letterlijk), mogen we nu genieten van het leven buiten de deur. De vele stadsparken die Den Haag heeft zijn ideaal voor een leuk dagje uit, alleen, met familie, vrienden of met de kinderen.

De natuur biedt voor iedereen  een aantrekkelijke dag. In de regen, sneeuw, onweer, maar zeker als de zon weer begint te schijnen in de lente.

Bovenop het Hubertusviaduct is een prachtig park waar kinderen naar hartelust kunnen bomenklimmen, huttenbouwen, voetballen, met de hond spelen etc. In Clingendael is het met name voor de oudere bezoeker zeer interessant met een prachtige Japanse tuin en een mooi landschap, maar met het mooie weer kun je hier ook uitstekend terecht voor een picknick of de ruime speeltuin. 

De zetel van de Wicked Witch

Natuurlijk hoef ik niemand meer te vertellen over het huttenbos in het Haagse Bos, de houten figuren geven voldoende inspiratie voor creatieve verhalen. Inmiddels heb ik zoveel variaties gehoord dat ik ze niet meer uit elkaar kan houden. Eén van de slangen is in elk geval gemeen en de ander is lief ;). Aan de andere kant van het Haagse Bos is een klim en klauterbaan en natuurlijk zijn de bomen zelf ook een hele uitdaging, met name als de kinderen boven zijn en u beneden.

Vrijdag was ik van plan naar de speeltuin te gaan in de Archipelbuurt. Het bezoekje duurde echter niet lang, binnen vijf minuten was de speeltuin niet interessant meer en waren we de Scheveningse Bosjes aan het verkennen. Rood Kapje, de Boze Wolf, natuurlijk de Wicked Witch, en toverfee en het Paarse Pad (er waren geen gele bloemen).

Snel een snee ontbijtkoek naar binnen en een pakje Yoghertdrink en snel verder wandelen. De speeltuin hebben we nooit meer gezien, deze kon niet op tegen het genot van een wandeling door de natuur.

Wist u dat er een ook een hele leuke speeltuin in de Bosjes van Pex is? Misschien een bestemming voor de volgende keer…

Weet u toevallig wat de bruine bolletjes zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *