Leuke activiteiten Meivakantie in Den Haag 2017

Richard Mulder Koningsdag

Foto: Richard Mulder

De Meivakantie in Den Haag staat alweer voor de deur en er is als altijd meer dan genoeg te beleven in onze stad. Hieronder een overzicht van de leuke activiteiten die je in de komende vakantie kan gaan doen.

Musical Ciske de Rat in het World Forum (2, 3, 5, 6 en 7 mei)
De musical van Ciske de Rat met Danny de Munk is een week lang te bezoeken in het World Forum. Dit is het laatste seizoen dat Danny de Munk nog in de rol van Ciske kruipt dus mis de voorstelling niet en haal je kaarten hier.

Bloemen- en plantenmarkt rondom de Grote Kerk (elke zaterdag)
De bloemen- en plantenmarkt vindt elke week plaats rondom de Grote Kerk op de zaterdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Dan staan er talloze kraampjes op het Kerkplein waar je mooie bloemen, planten en bijhorende accessoires kan kopen.

Willemsvaart (elke dag)
Neem een lekker boottochtje door de Haagse grachten en ontdek Den Haag op een hele nieuwe manier. Naast de dagelijkse reguliere boottochten worden er in deze periode ook speciale boottochten georganiseerd zoals de KoningsNach op de Grach tijdens de Koningsnacht.

UrbanFarmers Dak Markt (28 april en 5 mei)
Op elke vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur kan je terecht bij de UrbanFarmers Dak Markt voor echte Haagse groenten en vis. De grootste stadsboerderij van Europa bevind zich in het voormalige kantoorgebouw De Schild dat vlak achter de Haagse Markt ligt. Wil je meer weten over de UrbanFarmers? Boek dan nu een tour!

Antiek- en Boekenmarkt op het Plein (tot medio mei)
In het centrum van Den Haag is er elke week wel een markt. Van oktober tot half mei vind je elke jaar op het Plein de boeken- en prentenmarkt. Deze markt vind plaats op de donderdag tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Koningskermis (19 april t/m 30 april)
De Koningskermis is te vinden op het Malieveld en de openingstijden zijn al volgt:
– doordeweeks en op zondag: 13:00 – 23:00 uur
– vrijdag en zaterdag: 13:00 – 24:00 uur
– 26 april: 13:00 – 01:00 uur
– 27 april: 11:00 – 23:00 uur

THE LIFE I LIVE / Koningsnacht / Koningsdag 2017 (26 en 27 april)
Het grote Koningsnachtfeest is dit jaar groter dan ooit. Speciaal voor de verjaardag van de koning vinden er dit jaar verspreid over de binnenstad van Den Haag wel 50 concerten plaats. Maar het feest stopt niet op Koningsnacht, want voor Koningsdag staan er boordevol activiteiten op de planning!

Japanse Tuin Clingendael voorjaarsopening (29 april t/m 11 juni)
Op zaterdag 29 april stelt de Japanse Tuin op landgoed Clingendael haar deuren weer open voor bezoekers. De tuin is maar twee keer per jaar open voor het publiek. Je komt in deze prachtige tuin bomen en planten tegen die je nergens anders vindt in Nederland. Laat deze kans dus niet liggen!

OCK Run (29 april)
De OCK Run – de meest sportieve manier om het schitterende Landgoed Ockenburgh te leren kennen – wordt na het succes van vorig jaar voor de tweede keer georganiseerd. De OCK Run is een recreatieve loop met drie verschillende afstanden (1,5 kilometer voor de jeugd van 7 tot en met 15 jaar, 5 en 10 kilometer vanaf 16 jaar). Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn er prijzen en voor elke deelnemer is er een leuke herinnering.

Dromen Voelen Doen Festival 2e editie (29 april en 30 april)
Kom naar het Dromen Voelen Doen Festival en droom heerlijk weg op het strand van Scheveningen. Op het festival geniet je van skaten, volleyballen, kiten, workshops, podiumacts en foodtrucks met heerlijk eten. Entree is gratis!

Heb jij nog een leuke tip over evenementen in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook: Festivals en evenementen Den Haag agenda 2017 en Activiteiten en evenementen in Den Haag april 2017

6934 getoond, 402 bekeken

One thought on “Leuke activiteiten Meivakantie in Den Haag 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *