Leukste danscafés in Den Haag, check de tips!

danscafés in Den Haag

Foto: Pixabay

Een dag niet gefeest, is een dag niet geleefd zeg ik altijd maar. En waar kan je dat beter doen dan in Den Haag? Nu denken de meesten: ‘ja doei, Den Haag is de saaiste uitgaansstad in Nederland’, maar toch valt dat reuze mee. Er is volop keuze tussen clubs, danscafés en strandfeestjes! Omdat het nu nog te koud is voor buitenborrels en strandfeestjes moeten we de party nog even binnenshuis zoeken. Daarom heb ik een lijst gemaakt met tips van de leukste danscafés in Den Haag, zodat iedereen kan drinken en dansen tot hij er bij neervalt.

danscafés in Den Haag

Foto: facebook Sociëteit Engels

Jazz sociëteit Engels
We zijn werkelijk overladen met tips om een keer naar sociëteit Engels te komen. Ik kende het zelf niet, maar deze jazz sociëteit werd in 2010 door Charles Engels geopend. Officieel was sociëteit Engels een oefenruimte, maar deze werd steeds mooier en uiteindelijk zelfs omgetoverd tot de sociëteit. Twee keer in de maand worden er op zondagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur jazz middagen georganiseerd. Daarnaast zijn er op vrijdag- en zaterdagavond allerlei feesten met verschillende thema’s als caribbean, rock and roll en Soul. Bekijk hier het programma en ga een keertje langs bij de sociëteit op de Koningin Emmakade.

Boterwaag

danscafés in Den Haag

Foto: facebook Boterwaag

De Boterwaag op de Grote Markt is eigenlijk een restaurant en café, maar organiseert soms ook leuke feestjes. Elke woensdagavond kun je bijvoorbeeld vanaf 22.00 uur salsa dansen met wisselende dj’s. Daarnaast organiseren ze iedere laatste zaterdag van de maand de populaire 80’s en 90’s party met muziek van Cascada tot Usher tot Oasis. Dus go wild en get freaky, baby!


Club Rootz
Ik denk dat iedereen The Rootz wel kent. Sinds de Supermarkt dicht is, is dit geloof ik the place to be. Dit restaurant/café wordt elke vrijdag- en zaterdagavond verbouwd tot een danscafés in Den Haagclub met twee zalen met dj’s. In de ene zaal wordt voornamelijk hiphop gedraaid en in de ander techno. Het is er altijd gezellig, al is het publiek vaak wat jong. Naast de reguliere avonden organiseren ze af en toe ook evenementen. Ook in Scheveningen zit de The Rootz Harbour waar je vooral terecht kan voor een heerlijk biertje. Kijk hier voor het programma van Club Rootz.

De Paap

danscafés in Den Haag

Foto: facebook de Paap

Dit muziekcafé in de Papestraat heeft elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond live-muziek. Van pop tot toegankelijke rock; al de bandjes komen langs. Donderdagavond wordt weer een Paap Muziekavond; de vaste bandjesavond. Ook hebben ze iedere eerste zondag van de maand de Abba Dabba Dance, wat alleen al door de naam erg leuk lijkt. De sfeer in de Paap is altijd goed en het publiek is gezellig. Kortom, een bezoekje waard! Kijk hier voor het programma.

Sociëteit De Pijpela
Wanneer ieder ander café sluit, wordt het juist gezellig in dit bruine kroegje op het

danscafés in Den Haag

Foto: facebook De Pijpela

Noordeinde. Je kunt er vanaf 24.00 terecht voor leuke muziek en het sluit pas om een uur of 5. Er wordt qua muziek rekening gehouden met het diverse publiek, dus iedereen kan er terect. De perfecte plek om tot het einde der tijden door te feesten en pas als de vogeltjes fluiten en de zon opkomt richting huis te gaan (om vervolgens enorm te balen dat je wéér je hele zaterdag vergooit met uitslapen). Kijk hier voor meer informatie.

’t Maliehuisje

danscafés in Den Haag

Foto: facebook ’t Maliehuisje

Dit kleine danscafé in het schattige Maliestraatje heeft geregeld nationale en internationale dj’s of live-muziek. Het varieert van onder andere top 40 tot oude hitjes. Op donderdagavonden sluiten ze pas rond 4.00 uur en in het weekend zelfs om 5.00 uur. Voor deze club geldt dus hetzelfde: lekker feesten tot je erbij neervalt. Kijk hier voor de agenda.

Vroeger was je anders
Heb je zin in een lekkere Hollandse avond? Ga dan naar café Vroeger was je anders. Dit

danscafés in Den Haag

Foto: facebook Vroeger was je anders

café, dat achter de Bonneterie te vinden is, is één van de oudste café’s in Den Haag en op en top Nederlands. Je kunt er terecht voor een lekkere bitterbal, maar ze organiseren ook kroegentochten. Ervaren, relaxte gidsen nemen je mee naar vier typische Haagse café’s en kroegen. Kijk hier voor meer informatie.

Heb jij nog meer leuke tips voor leuke danscafés in Den Haag? Laat het weten in een reactie hieronder! 

19186 getoond, 4973 bekeken

2 thoughts on “Leukste danscafés in Den Haag, check de tips!

  1. Zie dat dit alweer een ouder artikel is, maar sinds kort zit er een leuke cocktailbar met dansvloer aan de Korte Houtstraat 5 a. Ze spelen voornamelijk hiphop & R&B (ook reggeaton, house, pop, etc). Super leuke sfeer en vriendelijk personeel. Wij gaan er zeker vaker naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *