Een Leven Lang Liedjes

Ronn van Etten stond al eerder met succes in zaal Engels in Den Haag. Hier met onder meer Rosy Pereira en Bas Paardekooper. Ronn met rode gitaar.

Ronn van Etten stond al eerder met succes in zaal Engels in Den Haag. Hier met onder meer Rosy Pereira en Bas Paardekooper. Ronn met rode gitaar.

Op vrijdag 17 November 2017, locatie sociëteit Engels in Den Haag (Emmakade 4-5b) brengt componist/muzikant Ronn van Etten zijn nieuwe CD uit, getiteld: “Een Leven Lang Liedjes“. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Van de opbrengst van zijn nieuwe CD gaat 25 % naar KIKA.

“Een Leven Lang Liedjes“.

Een Leven Lang Liedjes. 16 liedjes. Liedjes over geboorte en afscheid nemen. Liedjes van de straat, over carrière maken, of over het nieuws. Liedjes over liefde die eindigt en liefde die begint. Authentiek, aansprekend, poëtisch en direct. Geschreven vanuit het hart en daardoor ráákt Ronn van Etten ook het hart. Zoals in “He schatje” waarin hij zijn dochter troost als haar verkering is uitgegaan. Of “In de hoek” over mensen die niet worden erkend. “Carrière gemaakt” gaat over uitspraken van klanten waar Ronn als coach mee heeft gewerkt. “Liefde op het tweede gezicht” gaat over een nieuwe relatie, “Het is allemaal voorbij” over het einde van een relatie. Liedjes over onderwerpen die we allemaal kennen, wat de impact vergroot.

Multi-instrumentalist, componist, tekstschrijver
Van Etten, geboren in 1955 in Voorburg begon in de jaren 70 met zingen en gitaar spelen in lokale groepen. Ronn maakte zich later bas, toetsen en drums eigen, wat van pas kwam bij het maken van zijn CD’s, waarop hij tevens zijn werk arrangeert en produceert. Ronn schreef talloze composities, uitgevoerd door bands waar hij in speelde, of uitgebracht op diverse CD’s. Engelstalige- en Nederlandstalige liedjes in vele stijlen. Niet voor niets heette zijn eerste Engelstalige CD “All Sorts … One Guy”. Na zijn CD “Stil en Verwonderd” uit 1995 en DVD “Getekend” uit 2015, is er nu de CD: “Een Leven Lang Liedjes”.

Muziekvrienden verleden en heden
Deze muzikale duizendpoot is in Den Haag en omgeving regelmatig te beluisteren in diverse lokale formaties: FLIRT, NEW PAGE, MIROJO. Hij werkt samen met o.a. Michael Eschauzier (onder meer Catapult en Shocking Blue), Peter Seilberger (Tee Set) en Johan Korringa (Cobra). Zijn gitaarspel is zéér verdienstelijk en volgens sommige in de traditie van Eric Clapton. Muzikanten die hun sporen hebben verdiend, werkten samen met hem in de rol van zanger/gitarist/componist. In 2015 verscheen een CD van Newfield & Cook (Peter Kok). Met Rudy Bennett -oud Motions zanger- speelde hij in Rudy Bennet’s New Motions en verscheen hij in De Wereld Draait Door.

Eerdere publicaties
Eerdere producties van Ronn van Etten zijn de CD “Stil en verwonderd” (1995), de DVD “Getekend” (2015), de dubbel CD “All sorts…..One Guy” (2015) en de CD “Shades of Blue’s” (2016).

Ronn van Etten schreef ook het boek “Positief Scheiden!”, en kreeg publiciteit in het AD-Magazine, bij Edwin Everts op radio 538 en in programma’s bij de NCRV en MAX. Ook publiceerde hij 5 gedichtenbundels.

CD- Perscontact:
Aryan van Beugen,
06-46393827
aryan@luna.nlf
CD gaat 25% naar KIKA.

 

1175 getoond, 125 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *