Lijn 1 vanaf 27 augustus ingekort door werk aan Scheveningseweg (overzicht)

Vanaf 27 augustus 2018 vinden er werkzaamheden plaats aan de tramrails en tramhaltes aan de Scheveningseweg. Dit heeft tot gevolg dat de route van tram 1 wordt ingekort en er bussen worden ingezet op de delen waar de tram niet kan rijden. In dit artikel geven we je een overzicht van hoe de route van lijn 1 er vanaf eind deze maand tijdelijk uit gaat zien.

lijn 1 werkzaamheden scheveningseweg den haag omleiding overzicht

Bron: https://www.overhtm.nl/nl/nieuws-en-media/beeldbank/ (afbeelding rechtenvrij te gebruiken(

Tram 1 Delft Tanthof – Gravenstraat (centrum) / Gravenstraat – Delft Tanthof
Lijn 1 begint natuurlijk gewoon in Delft, maar zodra de tram in het centrum van Den Haag is, rijdt deze niet verder dan het tijdelijke begin- en eindpunt Gravenstraat. Het stuk tussen de haltes Kneuterdijk en Scheveningen Noorderstrand wordt niet gereden door de tram. Wil je verder reizen naar Scheveningen? Stap dan over op bus 61 naar Scheveningen Noorderstrand.

Bus 61 Den Haag CS (busplatform) – Scheveningen Noorderstrand / Scheveningen Noorderstrand – Den Haag CS (busplatform)
Bus 61 is de vervanger voor lijn 1 op het stuk tussen de Kneuterdijk en Scheveningen Noorderstrand. De lijn rijdt alle dagen van de week en de hele dag. De bus doet de volgende (vervangende) haltes van tram 1 aan: begintpunt Den Haag CS (busplatform), Nieuwe Haven, Centrum, Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Alexanderplein, Vredespaleis, Laan van Meerdervoort, Banstraat, Groot Hertoginnelaan, Gemeentemuseum/Museon, World Forum, Frederik Hendriklaan, Statenlaan, Duinstraat, Prins Willemstraat, Keizerstraat, Badhuiskade, Scheveningseslag/Beelden aan Zee, Kurhaus en eindpunt Zwarte Pad.

Tram 1 omleiding scheveningseweg den haag overzicht

De werkzaamgheden en omleiding op kaart. Bron: https://www.htm.nl/media (klik op het plaatje voor een vergroting).

Bus 31 Den Haag CS (busplatform) – Vredespaleis / Vredespaleis – Den Haag CS (busplatform) Spitslijn!
Om de drukte op lijn 1 een beetje te ontlasten is er van maandag tot en met vrijdag in de ochtend- en avondspits ook nog bus 31. Deze rijdt slechts tussen Den Haag CS (busplatform) en het Vredespaleis en doet de volgende halten aan: beginpunt Den Haag Centraal (busplatform), Nieuwe Haven, Centrum, Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Alexanderplein en eindpunt Vredespaleis.

Naar verwachting duren de werkzaamheden tot met het einde van 2018. Wil je een exact reisadvies? Kijk dan op de site van de HTM.

Lees ook: Bomenkap Scheveningseweg in beeld (foto’s)

13464 getoond, 550 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *