Live on The Beach 2017: Doe Maar


Doe Maar live on the beach 2017

Vandaag 9 september is het Live on the Beach 2017 festival in Scheveningen met Doe Maar als hoofdact. In het voorprogramma staan Gers Pardoel, Splendid en Diggy Dex. Op verzoek ga ik samen met Eef Ringers, gewapend met twee camera’s, vandaag sfeerproeven. Ik ben benieuwd naar de sfeer, Splendid en naar Doe Maar. Ik fiets in de zon richting Scheveningen en heb er zin in.

Pers tussen het fijne publiek
live on the beach 2017 publiekVoor de pers is het bij Live on the Beach 2017, net als voorgaande jaren, heel onhandig georganiseerd. De polsbandjes moet je een heel stuk verder op de boulevard halen en dan aansluiten tussen het publiek bij de ingang om vervolgens geen persvak te hebben. Voor de fotografen zeker niet handig. Gelukkig is het publiek van vandaag zo lief ons voor te laten. Ik had alleen maar ouder publiek verwacht, maar het was heel divers: van kinderen met Disney poncho’s, pubers met Nikes, punkers, felgekleurde dreads en ook ouder publiek. En allemaal zien ze er blij en vrolijk uit.

Grooven en zingen met Splendid
Splendid live on the beach 2017
We staan op een goeie plek bijna vooraan als de Scheveningse band Splendid met frontman Pat Smith op het podium staan. In no time hebben de mannen er een warme en feestelijke sfeer in gebracht. Vooraan beginnen mensen voorzichtig met dansen en anderen zingen met de teksten mee. Ik zie bekenden en ontmoet weer nieuwe mensen. We dansen op het bekende nummer ‘Again’. Splendid hoort echt op een festival op het strand in de zon. Pat Smith zingt tot hij letterlijk bijna geen stem meer over heeft en het publiek bedankt. Het is een heerlijke start van de avond.

Doe Maar zet scheveningen op zijn kop
doe maar Live on the Beach 2017
Na Diggy Dex en een hapje eten is het dringen voor het podium. Gelukkig mogen we van de blije menigte naar voren om foto’s te maken. Het publiek gaat los als Doe Maar start met het nummer ‘Oké’. Mensen om me heen vinden de mannen oud geworden, maar dat ze het nog steeds hebben. Iedereen kent de teksten van ‘Zoek het zelf maar uit‘ en ‘Nachtzuster’. Ik kan geen woord meezingen maar word met gemak meegezogen in de feestende massa. Bij ‘Is dit alles’, die ik overigens wel kan meezingen, danst en zingt iedereen met de armen in de lucht. We wiebelen met Joost Belinfante de bekende liveklassieker ‘Nederwiet’ mee. Bij ‘Belle Helene’ gooit iedereen de laatste energie eruit en dansen we in de inmiddels stromende regen. Daarna verlaat de gemoedelijke en blije menigte met poncho’s en al het strand.

Bekijk hier meer foto’s van Eef Ringers. Dank je wel allemaal voor een leuke avond!

5124 getoond, 218 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *