Luchtmobiele militairen in centrum Den Haag tijdens Landmachtdagen 2018

Landmachtdagen Den Haag - Foto: persbericht

Landmachtdagen Den Haag – Foto: persbericht

Van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei 2018 vinden de Landmachtdagen 2018 plaats. Gedurende de week bezoeken militairen maar liefst 1.000 klassen in Nederland. Op zaterdag 26 mei 2018 presenteren de militairen zich in 15 grote steden, waaronder Den Haag.

Rode Baretten in Den Haag
De Rode Baretten van de luchtmobiele brigade zullen zich in het centrum van Den Haag op het Plein en rond de Hofvijver met hun materieel presenteren. Ze tonen hun voertuigen en uitrusting, geven demonstraties en lopen zelfs patrouilles door de stad. Onder goede weersomstandigheden zal rond 11.00 uur tevens een parachutist landen op de Hofvijver.

Daarnaast zijn er ook activiteiten waar jij als bezoeker aan mee kunt doen. Zo is er een klimattractie en een klimwand en krijg je van 10.00 tot 16.00 uur ruim de gelegenheid om met de militairen in gesprek te gaan over het werk dat zij doen.

 

De Landmachtdag in Den Haag wordt georganiseerd door militairen van de luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen. Deze militairen zijn herkenbaar aan hun opvallende rode baret, het internationale symbool voor luchtlandingseenheden.

4847 getoond, 354 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *