Meerderheid Gemeenteraad wil Valkenboskerk behouden (fotoserie)

Foto: Hans Bouma

Foto: Hans Bouma (persbericht)

De meerderheid in de gemeenteraad heeft tijdens een commissievergadering afgelopen donderdagavond, 1 februari 2018, aangegeven dat de Valkenboskerk aan de Zuiderparklaan in Den Haag behouden moet blijven. Zij zien mogelijkheden in het alternatieve voorstel van het bewonersinitiatief. De bewoners van de wijk hebben samen met Steenvlinder, bedrijf dat zelfbouw stimuleert, een plan gemaakt voor een herbestemming van de kerk, namelijk kluswoningen.

Volgens wethouder Joris Wijsmuller is het voorstel helaas financieel niet haalbaar. Rachid Guernaoui, raadslid van Groep de Mos, zal tijdens de raadsvergadering van 15 februari een motie indienen voor het behoud van de Valkenboskerk. Hieronder een fotoverslag van de commissievergadering gemaakt door Richard Mulder. 

Vind jij dat de gemeente in Den Haag alles aan moet doen om dit soort gebouwen te behouden? Laat jouw mening achter in een reactie onderaan het bericht.

 

 

5612 getoond, 237 bekeken

3 thoughts on “Meerderheid Gemeenteraad wil Valkenboskerk behouden (fotoserie)

  1. De weinige kerken die nog over zijn waren toonaangevend voor een wijk. Bijvoorbeeld ook de kerk aan de Apeldoornselaan, Zij horen bij de historie van een wijk. Zuinig op zijn!!

    1. Sint-Theresia van Lisieuxkerk aan de Apeldoornselaan is al in 2016 met de grond erbij verkocht aan een projectontwikkelaar. Er komen op die plek winkels en woningen.

  2. Zo’n prachtig stadsgezicht mag nooit verdwijnen! Verderop in het land zijn kerken van welk geloof dan ook behouden en hebben een andere invulling gekregen zoals sportscholen, wijkcentra en bedenk er nog maar een paar! Denk maar eens aan de akoestiek van een kerk waardoor er prachtige klassieke concerten gegeven zouden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *