Mevrouw de Aankoopmakelaar – Fundering: dat staat als een huis

Foto: Mevrouw de aankoopmakelaar

Foto: Mevrouw de aankoopmakelaar

De fundering is de basis van elke woning, logisch toch?! Maar als er problemen zijn met deze fundering dan is het prettig om te weten waar u op moet letten en wat de gevolgen kunnen zijn voordat u de woning gaat aankopen. Waar moet u dan op letten? Mevrouw de Aankoopmakelaar legt het graag uit.

Om een huis stevig aan de grond te verankeren heb je een fundering nodig. De technieken bij de nieuwbouw zijn behoorlijk verbeterd maar dat is niet altijd zo geweest. De problemen met funderingen zijn per regio in Nederland ook behoorlijk verschillend want het is geheel afhankelijk van het type fundering wat is gebruikt en de omstandigheden van de bodem en omgeving toen en nu.

Zo bestaan er funderingen op staal, funderingen op palen (houten of betonnen palen) maar ook daar is weer onderscheid in want bijv. in Amsterdam is een ander systeem gebruikt dan bijv. in Rotterdam. Elke type fundering heeft weer zijn eigen problemen. Dat is uiteraard niet zomaar even te beschrijven.

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk te letten op bepaalde scheurvorming en te onderzoeken of dit wel of niet door de fundering komt.

Zonder zorgen een huis aankopen doet u met de onafhankelijke en deskundige begeleiding van Mevrouw de Aankoopmakelaar. Wilt u meer informatie? Neem contact op voor een goed gesprek.

1576 getoond, 53 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *