Mijn Tip van de Week: Vanaf 18 juli heerlijk fruit plukken in de Uithof

Bron: goedeideeen.punt.nl

Vanaf aanstaande woensdag kan je fruit plukken in de oude boomgaard in stadsdeel Escamp, die nog ieder jaar vele soorten fruit produceert. Wat voor fruit? Verschillende soorten peren en appels, maar zelfs kersen en pruimen zijn hier te vinden.

Dit doet me denken aan vroeger, toen ik wel eens op vakantie ergens langs de kant van de weg een houten bordje in de grond zag staan, met de belangrijke mededeling ‘fruit plukken’ erop! Uiteraard stond dat er niet in het Nederlands op, maar als er een appel of een andere fruitsoort naast getekend stond, was het toch meestal niet zo’n lastige ‘ontcijfering’.
Dus, lekker in de natuur, meestal in de zon, fruit plukken, inclusief een huppeltje wanneer er een wesp voorbij vloog en uiteindelijk met een mand vol heerlijk, sappig fruit weer verder.

Wil jij ook zo’n onvergetelijke ervaring..? Dan kan je vanaf aanstaande woensdag t/m 15 september elke woensdag- en zaterdagmiddag van 12:00u tot 16:00u terecht in deze boomgaard.
Er wordt wel onder toezicht van beheerders geplukt, om te voorkomen dat de bomen tijdens het plukfestijn niet beschadigd raken.

De boomgaard ligt aan het einde van de Uithofslaan. Voor meer informatie en bezoeken aan de boomgaard buiten de openingstijden, bel naar Stichting Boog 070-3121234.
Na 15 september kan je weer in de boomgaard rondlopen.

Meer leuke evenementen deze week in Den Haag zijn:

Heb jij nog leuke tips? Reageer en laat het ons weten!

2 thoughts on “Mijn Tip van de Week: Vanaf 18 juli heerlijk fruit plukken in de Uithof

  1. Auto bij de volkstuinen parkeren en dan een paar honderd meter lopen kan uiteraard maar fietsen is en blijft leuker en gezonder.
    Het is evenwel maar de vraag op er nog fruit hangt want ik fiets er vrijwel dagelijks en zie regelmatig groepjes Turkse vrouwen met stokken in de boom slaan. Alle appels en peren, rijp of niet, worden vakkundig uit de bomen gemept, het is helaas niet anders.

  2. Vandaag bij de boomgaard geweest en er is nog geen fruit om te plukken. Het is wachten totdat de zomer begint!

    Aan het eind van de Uithofslaan is het even puzzelen om bij de boomgaard te komen. In de berm is plaats voor circa 3 kleine auto’s.
    Fietsen is dus echt aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *