Milan Summer Festival: een zwoel festival


Vandaag, 3 augustus, is de eerste avond van het driedaagse Milan Summer Festival. Ik ben nog niet eerder naar dit multiculturele festival in het Zuiderpark geweest. Ik ben benieuwd naar de mensen en de muziek. Maar ook naar het heerlijke eten en de sfeer. Samen met Miran ga ik deze zwoele, warme avond op de fiets naar het festival.

Ontvangst


Bij de ingang van het Zuiderpark is er wat onduidelijkheid. Mijn naam staat niet op de lijst. We fietsen naar de andere ingang, maar ook daar staan we niet geregistreerd. Geen probleem, de vriendelijke dame en heer van het Milan Summer Festival belt en laat ons het terrein op. Voor de pers/vip-tent, Plaza, hebben we een bandje nodig. Gelukkig zie ik Tess van der Zwet van de PR. Tess regelt in no time met een lach alsnog de bandjes. Het heeft wel wat. Niks is te gek hier en het kan allemaal geregeld worden. Fotografen Peter van der wal, Richard Mulder, Richard Canten en Thijs Tromp zijn er ook. Goedgeluimd als altijd, vol gekkigheid en met de garantie van prachtige foto’s.
Foto: Richard Mulder

Opening Milan Summer Festival


Onder het genot van een donutachtig hapje en een drankje worden we in de Plaza-tent welkom geheten door het bestuur van het Milan Summer Festival. Ze zijn trots op het, volgens hen, grootste multiculturele openluchtfestival in Europa. We krijgen een verse mini roti met dip en een heerlijke bara. De Ambassadeur van India, Venu Rajamony, stapt op het podium. Samen met Richard de Mos, Locoburgemeester van Den Haag, opent hij het festival. Richard zegt dat hij er trots op is dat we bruggen bouwen tussen culturen met festivals als deze. En dat we zo leren van elkaars mooie culturen. Buiten loopt het veld langzaam vol mensen. Kanonnen met groene en gele confetti geven officieel het startsein.
Foto: Richard Mulder

Workshop Tilda Rice


In de Plaza-tent zingt de Surinaamse Nisha Madaran Indiase popmuziek. Op het hoofdpodium klinkt swingende muziek van Surinaamse bands. Wij worden uitgenodigd deel te nemen aan een proeverij bij de Tilda tent. De tent ziet er knus uit; een woonkamer met banken en kussens, een keuken en een eethoek. In de keuken maken twee dames live de gerechten. Samen met Tess, Den Haag FM en andere mensen proeven we hapjes als Pink Rice en Rijstepap. Het smaakt erg goed. Medewerkers Shakila en Akash vertellen dat de rijst organisch en puur is. Oorspronkelijk is Tilda een familiebedrijf uit Uganda. Ze staan voor verbinden en gezond leven. We krijgen een linnen tas mee gevuld met pakken rijst en eenvoudige recepten.
Foto: Richard Canten

Roti en dj Freddy Moreira

milan festival barbeque
We lopen een rondje over het terrein. De zon schijnt nog volop. Het publiek is merendeels Hindoestaans/Surinaams. Gezinnen, kinderen en opa’s en oma’s zitten bij elkaar. Het lijkt een hechte gemeenschap. Wij passen er overigens prima tussen. Er zouden meer niet-Hindoestaanse mensen heen moeten gaan. Overal ruik je de heerlijke geuren van kruidig eten als roti, nasi etc. In de tent van Delicious Bites staan we in een lange rij voor het eten. Medewerkers roeren in grote bakken en pannen achter een balie. Trots vertelt er een dat de Keuringsdienst van Waarden van de organisatie is het eten heeft gecheckt en goedgekeurd. Toch mooi om te weten dat de organisatie dit ook in de gaten houdt. We eten een roti kip om je vingers bij af te likken. Op het podium start dj Freddy Moreira zijn set op het hoofdpodium. Zijn energieke muziek met een Caribisch tintje laat de mensen dansen en joelen. Een vuurwerkshow laat weten dat het nu echt is afgelopen.

 

Dank je wel organisatie, vrienden en kennissen en nieuwe mensen die ik heb ontmoet voor deze leuke avond. Bezoekers bedankt voor de vriendelijke gastvrijheid en warmte. Tess van der Zwet van Smith Communicatie dank voor de uitnodiging. Je bent een ster in regelen en het oplossen van dingen. Dank ook natuurlijk aan de fotografen/pers voor de collegialiteit, lol en mooie foto’s.

3417 getoond, 153 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *