Monumentaal pand aan Lange Voorhout verkocht

Triodos vastgoed den haag Steenworp
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een monumentaal kantoorpand aan het Lange Voorhout in Den Haag verkocht aan een particuliere belegger.
Het monumentale woonhuis/kantoor met 4 parkeerplekken op eigen terrein is gelegen aan het Lange Voorhout 19 – 21. Het is via een openbare inschrijving op 11 juli 2018 verkocht aan een particulier voor een bedrag van € 3.250.000.
Het object is gelegen in het historische Museumkwartier met veel statige gebouwen. Op zeer korte afstand bevinden zich verschillende musea, hotels en boutique winkels. Daarnaast is het gelegen in de directe omgeving van het Binnenhof, Hofvijver en het Plein met al haar horeca en ontspanningsmogelijkheden.

Historie
De panden betreffen Rijksmonumenten en de bouwmassa van beide panden gaat terug naar de 17e en 18e eeuw. Het pand heeft een Lodewijk XVI gevel met versierde middentravee. De huidige verschijningsvorm van de panden Lange Voorhout 19-21(-23) is in de vroege 19de eeuw tot stand gekomen door koppeling van drie panden. Omstreeks 1862 zijn de panden opnieuw afgescheiden, geheel volgens de oude parcellering. Sinds 1982 zijn de nummers 19 en 21 weer gekoppeld en verbonden door enkele doorgangen.
Volgens het huidige bestemmingsplan ‘Binnenhof e.o.’ luidt de bestemming ‘gemengd-5´. De voor ‘gemengd-5’ aangewezen gronden zijn bestemd voor onder andere wonen, dienstverlening en kantoor.

PropertyNL, 13-07-2018

OP ZOEK NAAR HUISVESTING VOOR UW BEDRIJF?
Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden. Neem contact op via de website, info@Steenworp.nl of 070-3141516.

4630 getoond, 187 bekeken

2 thoughts on “Monumentaal pand aan Lange Voorhout verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *