Mijn museumtour door Den Haag (5): COMM

Den Haag kent vele bijzondere, mooie en (on)bekende musea. Ik heb ze nog lang niet allemaal gezien. Daarom heb ik me voorgenomen om in 2018 alle Haagse musea te gaan bezoeken. Vandaag deel 5 in de serie Mijn Museumtour door Den Haag: Comm, het Museum voor Communicatie.

foto - RJ van Asten

foto – RJ van Asten

Neefje op bezoek in Den Haag en die heeft nu de perfecte leeftijd om mee te nemen naar een van de leuke Haagse musea. Omdat ik de oude meesters in het Mauritshuis voor een negenjarige wat te heftig vond dacht ik dat het vernieuwde Museum van Communicatie wellicht een betere plek zou zijn voor een middag vertier.

En dat bleek een schot in de roos voor zowel de negenjarige als voor de twee ooms. Een ontdekkingsreis over vier verdiepingen met tal van interactieve attracties zoals een “prikkelkamer” met steeds meer kleine beeldschermpjes die op je af worden gevuurd en een computerspel om een brief te paard, per boot, per spoor en per elektronische snelweg, natuurlijk glorieus gewonnen door het neefje!

Wie heeft hem niet gehad: De iconische Nokia 3310 - foto: RJ van Asten

Wie heeft hem niet gehad: De iconische Nokia 3310 – foto: RJ van Asten

De wereld van de communicatie is in rap tempo veranderd en het museum is nu ook echt mee veranderd. Natuurlijk zijn ook de oude draaischijftelefoons, de postzegels en de introductie van de postcode nog steeds te vinden in het museum, maar moderne communicatiemiddelen en onze afhankelijkheid ervan hebben er een groot platform gekregen met de centrale vraag: Wat betekent communicatie voor jou eigenlijk?

Het leuke is dat je op de bovenste etage per buizenpost het antwoord op die vraag aan de binnenkomende bezoeker kunt sturen. Oldschool! Net zo oldschool als de openbaar toegankelijke afspreek- en werkplekken bij de leuke bar in de foyer. Voor mij een mooie nieuwe plek om aan de slag te gaan. Behalve het museum en de bar bestaat Comm ook uit zalen voor symposia en wordt er elke woensdag een debat of lezing georganiseerd bij Comm Live.

Praktische informatie
COMM! Museum voor Communicatie
Website: www.comm.nl
Locatie: Zeestraat 82
Ook te bezoeken met Museumjaarkaart en 50% korting met de Ooievaarspas.

Oproep
Binnenkort volgt het volgende deel over de Haagse musea. Van het Loosduins Museum tot Beelden aan Zee en van het Mauritshuis tot het Stedelijk Museum Ypenburg, ze komen dit jaar allemaal aan de beurt. Wil je eens met mij mee of mij rondleiden? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd.

1495 getoond, 66 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *