De Musical Awards na 17 jaar terug in Den Haag (foto’s)

DSC_1545

Afgelopen woensdagavond, 24 januari 2018, werd in het Circustheater in Scheveningen de Musical Awards uitgereikt. De awards werden eerder, bij de eerste edities in 2000 en 2001, ook al uitgereikt in Den Haag maar het gala verdween daarna naar andere steden in Nederland. Na 17 jaar is het feestje dus eindelijk weer terug in de Hofstad en dat mocht ik namens DenHaagDirect meevieren.

Na het ophalen van mijn perspas sluit ik mij aan bij de andere fotografen en cameramensen die in grote getallen een plekje zoeken langs de rode loper. Nadat ik wat BN-ers heb gespot in prachtige gala creaties is het ook voor mij tijd om de zaal te betreden en te gaan genieten van wat komen gaat. Het feest werd spectaculair geopend door de voledige cast van de Lion King, die de “Circle of life” ten horen bracht. Een zaal vol dieren die van alle kanten het podium betreden, een spectakel die gelijk een staande ovatie waardig was.

Prachtige prijzen
Wie uiteindelijk deze prestigieuze prijs, in de verschillende categorieen, wint wordt jaarlijks door de vakjury bestaande uit onder andere voorzitter Cornald Maas en de leden Jon van Eerd en Irene Moors bepaald. De musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt werd uiteindelijk in het Circustheater in Scheveningen uitgeroepen tot allerbeste grote musical van 2017. In totaal won de succesvolle productie vier prijzen, waaronder die voor vrouwelijke bijrol  (Marjolijn Touw), vrouwelijke hoofdrol (Simone Kleinsma) en beste script (Dick van den Heuvel).

In totaal werden er over de gehele avond maar liefst 16 prachtige prijzen uitgereikt voor prestaties in het vak. Zo won Thomas Acda (Fiddler on the Roof) beste mannelijke hoofdrol, musical Adèle Conny Jasperina de prijs voor beste kleine productie, het ensemble van de musical On Your Feet de special award en kreeg De Marathon deze voor beste muziek.

Na verschillende optredens uit musicals zoals My fair lady, Soldaat van oranje en Full Monty was de tijd aangebroken om de publieksprijs uit te reiken. De Lion King, wereldwijd inmiddels door ruim 80 miljoen mensen gezien, werd op zijn eigen Scheveningse podium uitgeroepen tot publiekslieveling van 2017. Nadat alle prijzen waren utgedeeld betrad ik tot slot het podium om nog een aantal prijswinnaars op de gevoelige plaat vast te leggen. Terug rijdend naar huis, nagenietend van een prachtige avond, hoop ik echt dat we dit musical feestje de komende jaren gewoon in onze stad mogen behouden.

 

1677 getoond, 119 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *