Muziekmarathon op RTW FM met Haagse Toprockers 14 december 2017

Haagse popiconen komen langs bij RTW FM tijdens de Nederpop Top 50. Foto: Martin Reitsma

Haagse popiconen komen langs bij RTW FM tijdens de Nederpop Top 50. Foto: Martin Reitsma

Al heel wat groten uit de Haagse en Nederlandse popscène waren de afgelopen jaren te gast bij omroep RTW FM. Popiconen zoals Hans Bouwens, Rudy Bennett, Johnny Manuhutu, Klaasje v.d. Wal, Ferry Lever, Wally mcKey, Frans Krassenburg, Michel van Dijk, Henk Smitskamp, David Hollestelle & Dee Dee, Nicko Christiansen e.v.a. uit onder meer roemrijke Haagse bands als The Motions, Shocking Blue, Golden Earring(s) Sandy Coast kwamen langs voor interviews met Martin Reitsma en Gerrie Schouten. Maar ook leden van de Tee Set, After Tea, Hank The Knife & The Jets, en van Herman Brood en zijn Wild Romance kwamen graag naar de RTW studio. Op donderdag 14 december 2017 presenteert dit radiostation de Nederpop Top 50. Het wordt een ware muziekmarathon van 6 uur met interviews met groten uit de landelijke popscène. 

Presentator Martin Reitsma ontvangt deze avond prominente muzikanten zoals: Bassist Klaasje van der Wal van Shocking Blue, hij blikt terug op het grote internationale succes met Venus, dat in 1970 de eerste plaats van de Amerikaanse hitparades haalde. Ook gitarist Ferry Lever doet een interview. Hij zat in roemrijke bands als Tee Set, After Tea en vele jaren bij Rob de Nijs en haalde in 1970 met de Tee Set eveneens een verdienstelijke vijfde plaats in Amerika met Ma Belle Amie.
Voorts schuiven klinkende namen aan als Nico Christiansen van Livin’Blues, Peter Vink van Q 65, Beer Klaasse van Group 1850. Wally mcKey van Lemming, frontman Nico Fontijn van the Surfers – half Europa zong in 1979 zijn hit ‘Windsurfing’ – Marcel de Boer van The Incrowd, Marcel Bizzaro Mulhuizen die popquizzen organiseert en zanger was bij The Old Cocks on The Block. Voorts Constant Meeuws die met zijn band Re-United komt optreden.

Een aantal popiconen schuiven op 14 december aan tijdens de Nederpop Top 50 bij RTW FM. Foto: Martin Reitsma

Een aantal popiconen schuiven op 14 december aan tijdens de Nederpop Top 50 bij RTW FM. Foto: Martin Reitsma

Dave Boomkens de jonge biograaf van Liesbeth List vertelt deze boeiende avond over Liesbeth, dit n.a.v. zijn boek over haar. De grote hit Pastorale krijgt een mooie notering in de lijst. Ook Evert Nieuwstede van Urban Heroes, Rudy Van den Berg (Bennett) van The Motions. Joop Oonk (Jumping Jewels) en Hilde Marchal van The Rainbow Train verlenen bijdragen aan deze bruisende popavond.

Er is voorts een eerbetoon aan Mariska Veres van Shocking Blue waarbij Mars en Yenney een liveversie van Venus gaan spelen in de studio. Terwijl ook Hans Vermeulen zal worden herdacht in het programma.

Voice-over en medepresentatie: Willy Klomp-Koel, Techniek Theo Klomp en Yannick Sinnema. Fotografie: Eus Driessen en Jerrold Mallee. RTW FM is in de ether op FM 105.8 mhz en DAB+ kanaal 9c (206.352), op de kabel op 103.4 mhz, en via de live stream op het internet te beluisteren.

1685 getoond, 143 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *