Muzikaal eerbetoon met: Copyright©Hans Vermeulen – 8 april

Hans Vermeulen, zanger en componist, overleed op 9 november 2017 plotseling in Thailand, waar hij in de jaren negentig naartoe was geëmigreerd. Het trieste nieuws raakte velen. Hans was zeer geliefd, niet alleen als muzikant maar ook als mens. Muziek was zijn passie, een leven lang. Hij heeft een indrukwekkende muzikale erfenis achtergelaten en was nog altijd populair.

Op 8 april 2018 a.s., onder de naam Copyright©Hans Vermeulen, organiseren zijn vrienden een muzikale herdenking in de Boerderij te Zoetermeer. Een indrukwekkende lijst muzikale vrienden brengt dan een eerbetoon aan Hans. Onder meer Anita Meyer, Josee Hoebee, Jody Pijper, Hilde Marchal, Polle Eduard, Len Bouman, Beau Wassenbergh, Jan Rietman, Bert Heerink, Ton op ’t Hof,  Lo van Gorp, Hans Jansen, Lex Bolderdijk, Andre Sommer, Martha Pendleton, Ron Knoester, Eric Tagg, Tim Vermeulen, Edward Reekers, Shell Schellenkens, Marcel Schimscheimer, Juan Antonio Caffiero, Erik Westra, Suzanne Michels en Dennis Pajic leveren een respectvolle bijdrage met hun optredens. De presentatie van de middag is in handen van zijn goede vriendin en radiopresentatrice Tineke de Nooij. Voorts zullen er enkele daverende verrassingen optreden met grote namen uit de popmuziek.

Sandy Coast
In oktober 1961, op 14 jarige leeftijd, begon Hans Vermeulen in een bandje dat later de Sandy Coast zou worden. Sandy Coast scoorde een aantal hits in de jaren zestig en zeventig zoals ‘Subject of my thoughts’, ‘I see your face again’ ‘Capitol punishment’, ‘True love that’s a wonder. ‘Just a friend’  en ‘Summertrain’  Op 13 juni 1980 trad Sandy Coast op tijdens de Haagse Beatnacht, vervolgens besloten ze een comeback te maken. Het album ‘Terreno’ werd uitgebracht. ‘The eyes of Jenny’ werd in 1981 een enorme hit . Hierna werd af en toe nog samen opgetreden. In 1988 kwam Sandy Coast opnieuw bij elkaar voor het album ‘Rendez vous’.

Rainbow Train
De gebroeders Hans en Jan Vermeulen richtten in 1975 de groep Rainbow Train op. De band was populair en en trok veel aandacht door haar muzikale klasse en bundeling van talent. ‘Heaven on earth’ en ‘Another band’ werden bekende hits. Zijn toenmalige vrouw Hilde, Anita Meijer, Martha Pendleton, Jan Rietman, Okkie Huijsdens, Shell Schellekens en Hans Hollestelle zaten ook in deze superband.

Producer en componist voor anderen
Voorts was hij erg succesvol als producer en componist voor andere groepen en artiesten. Hij schreef en produceerde onder andere voor Anita Meijer ‘The alternative way’. Hij produceerde in 1987 zangeres Nadieh en had begin jaren 90 succes met onder meer Ruth Jacott. Hij liet op Kao Samui een studio bouwen maar kwam ook met enige regelmaat terug naar Nederland voor optredens samen met zijn band The Rest waarmee enkele geslaagde albums werden opgenomen. The Rest: een groep met oudgedienden als Hans Vermeulen, Polle Eduard, Len Bouman, Beau Wassenbergh en Andre Sommer. Mannen die eerder actief waren in legendarische Nederlandse groepen als The Sandy Coast, Tee Set, After Tea, Daddy’s Act, The Incrowd en Sommerset. Hun album Domestic Affairs werd goed ontvangen. De 14 voor het merendeel zelfgeschreven popnummers werden in Bangkok opgenomen. De van de cd afkomstige Spaanstalige single “La oma” was Radio 2 Paradeplaat.

Foto: Martin Reitsma

Foto: Martin Reitsma

Hans in het nieuwe millennium
Vermeulen herdacht in 2001 zijn broer Jan en deed onder meer optredens op Houtrust, in 2008 bij 50 jaar Nederpop Live en oogstte in 2015 bij Parkroad Café Live succes. Voorts nam hij met zijn band The Rest een nieuw album op in de Parkroad Studio van Erik Kuylaars. Hij ontving talloze prijzen zoals een Gouden Harp en een Edison.

 

Nieuwe CD Box
Hans Vermeulen wordt ook geëerd door middel van het uitbrengen van een nieuwe verzamelbox met een overzicht van zijn werk. Op 26 januari verscheen via platenmaatschappij Universal ‘Subject Of My Thoughts ‘ een 9 CD’s tellende box van de legendarische Nederlandse band Sandy Coast en hun vorig jaar overleden frontman.
Met het verschijnen van deze box kwamen enkele albums voor het eerst beschikbaar op cd. De CD Box is nog volop verkrijgbaar onder meer via museum RockArt en de reguliere verkoopkanalen.

Op de website www.ticketmaster.nl kun je 24 uur per dag snel en veilig tickets kopen voor dit concert in Cultuurpodium Boerderij. Daarnaast zijn er ook een aantal fysieke verkooppunten, waaronder alle vestigingen van Primera in Nederland. Na afloop van het concert in de Boerderij is er vanaf 20.00 uur bij Parkroad Café, in Den Haag een afterparty met goede muziek. Adres: Nobelstraat 11B, 2513 BC Den Haag.

Copyright©Hans Vermeulen, een muzikale herdenking
Waar: De Boerderij – Amerikaweg 14- 2717 AV Zoetermeer Telefoon: +31 (0)79 321 10 12
Zaal open: 14:00, aanvang 15.00 uur.

Wanneer
: zondag 8 april 2018 a.s.
Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard.

1368 getoond, 213 bekeken

One thought on “Muzikaal eerbetoon met: Copyright©Hans Vermeulen – 8 april

  1. De organisatie zou er goed aan doen om die ‘daverende verrassingen’ met grote namen direct bekend te maken, dat voorkomt straks een teleurstellende opkomst van het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *