Nachtelijk avontuur tijdens expeditie op het I’M BINCK festival

20171006_231302

Foto: Robert John Henderson

Ruim 24 uur lang konden bezoekers van het I’M BINCK festival, samen met lokale ondernemers en (toekomstige) bewoners, de Haagse Binckhorst ontdekken en beleven. Zo kon je bijvoorbeeld met een gids het gebied verkennen, waren er workshops en werd er een heuse Binckhorst Top georganiseerd.

De Binckhorst Top
Om de creativiteit, ambachtelijkheid en cultuur van de Binckhorst te waarborgen, vond tijdens het festival de Binckhorst Top plaats. Hier konden ondernemers, ontwikkelaars, bewoners en overheden met elkaar bespreken hoe zij samen de Binckhorst tot een aantrekkelijke, unieke plek in Den Haag kunnen maken. De komende jaren transformeert de Binckhorst namelijk naar een werk- en woongebied, waardoor de identiteit en het karakter van industrie wijk ingrijpend veranderen. Stichting I’M BINCK wil, onder andere met het festival en de Binckhorst Top, de potentie en mogelijkheden van het gebied versterken en zichtbaar maken.

20171006_230646

Foto: Robert John Henderson

Gevarieerd programma
Onder begeleiding van deskundige gidsen lieten diverse expedities bezoekers de Binckhorst ervaren. Zo was er een ‘Oude Ambachten en nieuwe technologieën’ expeditie, of kon men verschillende ondernemers van de toekomst ontmoeten. De culinaire markt  bood veel verrassing met onder andere brood met bierbostel, oesterzwammen gekweekt op koffiedik en bier gebrouwen met regenwater. Op de aanwezige markt kon men tijdens workshops en demonstraties innovatieve (circulaire) producten en nieuwe technologieën ervaren. In de avond kon je onder andere een mobiel planetarium bezoeken, naar de dansvoorstelling ‘Sophie’ kijken, of genieten van de verschillende optredens van lokale bandjes.

20171006_234818

Foto: Robert John Henderson

Proef wonen op de Binckhorst
Op de hoek van de Melkwegstraat met de Saturnusstraat was op het festival terrein een camping gerealiseerd. Op deze locatie, ook wel Kavel 1 genoemd, wordt in 2018 met de bouw begonnen van twee hoge woontorens. Geïnteresseerden konden tijdens het evenement alvast een nacht op deze bijzondere locatie kamperen om zo het gevoel van de Binckhorst als woonlocatie te proeven. Om middernacht konden we bij de ingang van de camping verzamelen voor de “Binck Bang Nachtexpeditie”.

20171007_000704

Foto: Robert John Henderson

Avontuurlijke nachtelijke boottocht
Eigenlijk moest de expeditie een wandeltocht worden over de Binckhorst langs bijzondere plekken, maar de organisatie had iets veel beters geregeld. Met een groep van ruim 15 personen mochten we meevaren op een wel hele bijzondere boot. Speciaal voor deze gelegenheid mochten we namelijk meevaren op het kunstproject van Denis Oudendijk. De boot, een knal oranje reddingscapsule van een oud olieplatform waar normaal maximaal 52 personen dagen op zee dobberen tot ze gered worden, had Oudendijk zo omgetoverd dat er daadwerkelijk mee gevaren kon worden. De boottocht van ruim een uur bracht ons een hele andere kijk op de Bicnkhorst met al zijn mooie wateren en haventjes. Boven het harde geluid van de dieselmotor vertelde Denis door de megafoon ons allerlei weetjes over de wijk en de gebouwen die daar gevestigd waren. Het was een bijzondere en zeer gezellig boottocht die niet zou misstaan als vaste rondvaartboot in dit prachtige gebied.

Wil je een filmpje bekijken van onze boottocht klik dan hier. Meer informatie over de kunstprojecten van Oudendijk is te vinden op: www.Refunc.nl Wil je meer weten over het festival: www.imbinckfestival.nl.

20171007_002551

Foto: Robert John Henderson

5483 getoond, 116 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *