Nederlandse kunstenaars, o.a. Haagse Lisette Huizenga, op Biënnale Venetië

De 56e Biënnale van Venetië is al weer twee maanden een feit. Gerenommeerde beelden kunstenaars laten op verschillende locaties in de stad hun werken zien. De stad is hiermee een groot levend museum. Het thema is ‘de toekomst’.

Arnix Wilnoudt

Arnix Wilnoudt

Vier Nederlandse kunstenaars zijn in de expositie Personal Structures met verschillende werken vertegenwoordigd. Allereerst Herman de Vries met prachtig werk. Zijn werk is te zien in het Nederlands Paviljoen in de Giardini en in Personal Structures in Palazzo Mora. Er is de mogelijkheid met een boottocht naar een klein eilandje in de lagune te gaan om de natuur en zijn werk te verkennen. Zodra je het paviljoen betreedt, overvalt je een serene rust. Al het werk van De Vries getuigt van de schoonheid en harmonie van de natuur en onze verwantschap daarmee.

Maartje Blans

Maartje Blans

Deconstructing/Reconstructing Mondrian

In een van de meest interessante locaties , het Palazzo Bembo aan het Canal Grande, vinden we het werk van drie andere Nederlandse kunstenaars. Zij laten ons op originele wijze iets nieuws ervaren.

Lisette Huizenga heeft een driedimensionaal bewegend schilderij gemaakt, geïnspireerd op een werk van Piet Mondriaan. De beleving van dit schilderij, ‘Deconstructing/Reconstructing Mondrian’, duurt 18 minuten. De beelden en de speciaal gecomponeerde muziek van Kerry Woodward voeren ons mee  in een wereld waar de grenzen tussen realiteit en verbeelding zijn weggevallen. De enige wet is die van de schoonheid.

The Tragedy of Lucretia

Maartje Blans wil de toeschouwer in een drieluik vanuit een driedimensionale ervaring raken. Zij geeft met het multi-gelaagde ‘Fugace’ de intuitie en kans ons nieuwe inzichten te geven. Het werk wacht op activatie door fysieke lichtbronnen, maar ook ons eigen spirituele licht.

Lisette Huizenga

Lisette Huizenga

Herman de Vries

Herman de Vries

 

Anrix Wilnoudt stelt met zijn creaties pijnlijke vragen. Zijn werk, zoals ‘The Seven Deadly Sins’, ‘Venerable I’ en ‘The Tragedy of Lucretia’ zijn bedoeld als uitdaging van het intellect en hebben een onderliggende ethische boodschap. Zijn sculpturen zijn zo perfect en geraffineerd gemaakt, dat ze een intuitieve herkenning van verwantschap en eenheid opleveren. De toeschouwer verwondert zich over het leven en al zijn structuren.

Alle werken zijn nog te bezichtigen tot 22 november 2015.

637 getoond, 273 bekeken

One thought on “Nederlandse kunstenaars, o.a. Haagse Lisette Huizenga, op Biënnale Venetië

  1. Goee zo, Walter.Ben je er geweest? Ik ga in september 4 dagen. Ik zal je blog bestuderen en zien wat ik eraan kan toevoegen. Ooit schreef ik een blog voor 2 Biennales geleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *