Nieuw Kijkduin bouwwerkzaamheden gestart

Kijkduin krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Er komt meer ruimte voor duinlandschap en een levendige bouelevard. Het verkeer krijgt een betere doorstroming en onder het Delta Plein komt een parkeergarage. Ook komen er luxe koop- en huurappartementen en penthouses, die bijna allemaal een prachtig uitzicht op zee bieden.

In de eerste fase, die gisteren 5 maart van start is gegaan, wordt gewerkt aan 69 woningen en 4.800 m2 aan winkels en horecagelegenheden. Fase 1 zal in het eerste kwartaal van 2020 voltooid zijn.

Ontwerp Nieuw Kijkduin
Ontwerpbureau West 8 heeft het ontwerp van Nieuwe Kijkduin gemaakt. Zie hieronder concepten van hoe Nieuw Kijkduin er uiteindelijk uit moet komen te zien. Laat onderaan de blog een reactie achter en vertel ons wat jij vindt van de herinrichting van Kijkduin.

Kijkduin Deltaplein

Winkelcentrum bij het Deltaplein. West8 http://www.west8.nl/nl/.

Kijkduin

Binnenplein bij het winkelcentrum.
West8 http://www.west8.nl/nl/.

Kijkduin villa

Villa aan de duinrand. West8 http://www.west8.nl/nl/.

Kijkduin Appartementen in de duinen

Appartementen in de duinen. West8 http://www.west8.nl/nl/.

Kijkduin

3 nieuwe appartementencomplexen die op de plek van het parkeerterrein komen. West8 http://www.west8.nl/nl/.

 

7516 getoond, 2893 bekeken

26 thoughts on “Nieuw Kijkduin bouwwerkzaamheden gestart

 1. Mooi! Het werd echt tijd voor een grote opknapbeurt. Ik hoop wel op kwalitatief hoogwaardige buitenruimte en geen vinex aan zee.
  Ik kom overigens regelmatig in Kijkduin, maar waar is dat sfeervolle authentieke waar mensen over praten? Er staat een enigszins verlopen jaren 70 hotel en een vervallen duister winkelcentrum uit de jaren 80. De strandtenten en het ruime brede strand maken het leuk en die worden door deze plannen niet beïnvloed

 2. Afschuwelijk, Kijkduin was juist zo speciaal door de rust en kleinschaligheid. De zandmotot was de eerste grote fout. Veel natuur verdwenen eeuwig zonde mensen willen rust geen tweede Scheveningen en dan nog niet spreken over het lot van vele dieren din de natuur

 3. Toppie eindelijk wordt er iets moois van gemaakt.
  Al jaren niks meer aan en oud bollig.
  Snap dat mensen niet tegen vernieuwing kunnen maar een badplaats wat oud bollig is is helemaal niet meer in trek en zeker niet van deze tijd.
  We moeten wel beetje met de tijd mee gaan , dus ik zeg nogmaals toppie.

 4. Zeer teleurstellend ontwerp. De hoogte van de gebouwen doet de sfeer compleet vervagen. Het begint zo toch wel op de belgische kust te lijken met hoogbouw langs het strand. Een gemiste kans om het goed te doen.

 5. Zonde!! Opknappen: ja! Maar zo groots is jammer. Juist het kleinere, gratis parkeren, relaxte…dat was waarom wij in Kijkduin kwamen. Als het een soort van tweede Scheveningen wordt, is dat erg jammer!

 6. Heel erg zonde van het mooie sfeervolle Kijkduin, wat het altijd is geweest. Voor mij helemaal niet nodig om het zo drastisch te verbouwen, waardoor het een heel andere plek wordt. Straks is het mooie sfeervolle Kijkduin weg. Had het niet beter alleen maar wat opgeknapt kunnen worden, zodat de uitstraling van Kijkduin behouden zou blijven. Zo veel mensen vonden dit zo’n mooie plek. Wat gaat dit allemaal kosten en we krijgen er iets voor terug wat niet aan het mooie huidige Kijkduin kan tippen.

 7. Nou mw Prins, u kunt anders ook best negatief uit de hoek komen met uw gegeneraliseer! Ik denk dat juist de lokale mensen uit omliggende wijken al jaren wekelijks of zelfs dagelijks op Kijlduin komen en daarom een beetje schrikken van een (veel te) groot opgezette badplaats met veel hoogbouw. Dat Kijkduin een opknapbeurt nodig heeft staat buiten kijf maar dat met deze plannen de intieme sfeer verloren gaat die deze badplaats altijd heeft uitgestraald is een feit. Daar mag best iets over gezegd worden.

 8. Wat een ongekende negativiteit over de badplaats waar velen van ons al jaren niet meer komen. De plannen zien er geweldig uit! Kijkduin is ernstig vervallen, achterhaald en feitelijk gezien vergane glorie. Zoals de plannen er nu uit zien zie ik mezelf tegen die tijd Kijkduin wel weer bezoeken in plaats van mijden.

 9. Heel erg zonde! Onze mooie familiebadplaats met zijn eigen identiteit gaat verloren. Weer een doorsnee badplaats erbij!!!

 10. Treurig,het oorspronkelijke ,authentieke ,rustige onvervalste waar ouderen hun rust vonden verdwijnt. Hoe jaag je dagelijkse bezoekers weg ?

 11. Zeer teleurstellend allemaal flats en de bewoners gaan dadelijk lopen zeilen dat ze last hebben van de strangangers en drukte op zomers dagen.dus ik denk dat ik dan maar door fiets naar een leuke strandtent met uitzicht op de duinen en de zee.dit doet erg patserig aan zonder een eigen karakter en dadelijk zijkerfs van bewoners. Dit is en wordt een totaal fiasco!

 12. Wat dood en doodzonde! Wordt een plek zonder eigen identiteit waar duidelijk van af valt te lezen dat geld eraan verdienen de doorslag geeft! Niks kleinschalig , niks gezellig! Wat een naargeestige sfeer straalt t uit ! Wel veel meer bebouwing!

 13. Ziet er niet uit, zo zonde wat er met het leuke Kijkduin gaat gebeuren! Kijkduin zal nooit meer zo worden als het was. Wij gaan wel ergens anders naar toe..

 14. Op de foto,s zie de Mensen op terrassen zitten , in de schaduw van het gebouw wat het uitzicht en de Zonneschijn tegen houd !!!
  Of komen er ook terrassen op de Wandel Boullevard ??
  Ook zie Hele Apartementen die absolutely geen Zeezicht hebben.

 15. De gezellige familiebadplaats heeft zeker een opknapbeurt nodig. Maar deze make over maakt meer stuk dan mij lief is. Hebben we echt een Torremolinos aan de Noordzee nodig? Maar helaas is deze grove aantasting, deze karaktermoord niet meer tegen te houden.

 16. Zou mooi zijn als hier ook duurzame, elektrische deelauto’s voor bewoners beschikbaar komen. Net als in andere wijken in Den Haag. Lekkere schone lucht en en minder parkeerproblemen. Ook mogelijk in eigen garages van de VVE’s……

 17. De plaatjes zouden op iedere plaats in Nederland gemaakt kunnen zijn. Kijkduin herken ik er niet in. Zijn er ook andere plaatjes waar ik wel de zee kan ruiken?

 18. Het ziet er vreselijk uit. Veel te veel gebouwen en ook veel te groit. Straks geen reden meer om Kijkduin te bezoeken, zeker niet voor de natuur en rust! Heel jammer. Het gaat puur om de winst voor sommigen, neem ik aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *