Nieuwe bestemming voor voormalig Philips televisiefabriek De Schilde

De schilde

Foto: Asha Bechan

Afgelopen mei is het dak van de voormalige televisie- en telefoononderdelenfabriek van Philips al in gebruik genomen. De grootste stadsboerderij van Europa (De Schilde) werd daar geopend. Nu is er ook een nieuwe bestemming voor het pand aan de Televisiestraat zelf. De Schilde staat al lange tijd leeg, maar nu worden de vijf etages geschikt gemaakt voor bedrijven en start-ups die zich bezighouden met stadslandbouw, innovatie en en duurzaamheid. Dat heeft het college van B&W van Den Haag besloten.


De Schilde als toonaangevende hotspot

Wethouder Joris Wijsmuller denkt dat De Schilde hierdoor een toonaangevende hotspot voor nieuwe ideeën en technieken op het gebied van voedsel zal zijn. De kennis die wordt opgedaan zal weer worden uitgewisseld met ondernemers in het Westland en onderwijsinstellingen als de Universiteit Wageningen. Daarnaast kunnen de verbouwde producten geproefd worden in bijbehorende proeftuinen en in de horeca die op de begane grond komt.

Gemeente Den Haag verwacht ook positieve effecten voor de leefbaarheid en levendigheid van de omliggende buurt. De Schilde zit in de Groente- en Fruitmarkt en die wijk zal daar zeker van profiteren. Er komt nieuwe bedrijvigheid, extra werkgelegenheid en een veel aantrekkelijker pand met glazen puien op straatniveau volgens Wijsmuller. De transformatie van De Schilde naar bedrijfsverzamelgebouw wordt gefinancierd vanuit het Europese fonds Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).

511 getoond, 117 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *