Nieuwe functie voor voormalig Stationspostkantoor Den Haag

Stationspostkantoor den haag

Bron: PropertyNL

Het voormalige Stationspostkantoor bij Den Haag Hollands Spoor gaat een nieuwe levensfase in. Het Rijksmonument krijgt een levendige mix aan functies. In december 2016 werd al bekend dat de Belgische ontwikkelaar Life het 50.000 m² grote pand had aangekocht en ging herontwikkelen. Over de exacte invulling van het voormalige Stationspostkantoor was op dat moment nog niets bekend.

Stad binnen een stad
Dit Rijksmonument is in de periode 1939-1949 ontworpen en gebouwd door de voormalig Rijksbouwmeester Bremer. Bij de herontwikkeling transformeert Life dit gebouw naar een levendige stad binnen de stad. Een geheel, waarbij een combinatie van woningen, logies, met de mogelijkheid tot short stay, ondersteund wordt door de verschillende dienstverleners in de plint, die elkaar bedienen onder het motto co-living & co-working. Het voormalige en centraal gelegen Stationspostkantoor gaat hiermee volgens de gemeente een belangrijk toonbeeld worden van circulaire economie in het hard groeiende Den Haag.

Stationspostkantoor den haag

Bron: PropertyNL

Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) is verheugd met de transformatie van dit markante gebouw: ‘Dit is de manier waarop we in Den Haag om willen gaan met de groei van de stad. Én woningen bouwen, én inzetten op verduurzaming. Ook het ‘stad binnen een stad’-concept past uitstekend bij onze Haagse ambitie van vergroenen, verdichten en verduurzamen“.

Serge Hannecart, CEO van Life, geeft aan dat hij met dit project met bijzondere architecturale kwaliteit wil bijdragen tot het verrijken van de stadsbeleving. ‘Bij elk van onze projecten staat de architectuur in functie van het echte leven.’

Uniek
Afgelopen woensdag tekenden de gemeente en Life voor de start van de herontwikkeling van het Stationspostkantoor. Dit gebouw is volgens de gemeente niet alleen uniek door de architectuur, maar ook door de centrale ligging. ‘Naast station Hollands Spoor en op een steenworp van de Laakhaven, Binckhorst en het Centrum biedt het volop kansen voor wonen en werken op een goed bereikbare binnenstedelijke locatie’.

11349 getoond, 2267 bekeken

One thought on “Nieuwe functie voor voormalig Stationspostkantoor Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *