Nieuwe Kerk, 10 nov: Klassiek&Wijn – Simone Lamsma en Sinfonia Rotterdam

Flyer Klassiek&Wijn

Flyer Klassiek&Wijn

Sinfonia Rotterdam opent de serie ‘Klassiek&Wijn 2017-2018’ met een spetterend concert in de Nieuwe Kerk met sterviolist Simone Lamsma in de hoofdrol. Het orkest laat zich ook niet onbetuigd met sprankelende vertolkingen van Mozart en Haydn.

Sinfonia Rotterdam onder leiding van chef-dirigent Conrad van Alphen ontroeren met frisse en energieke uitvoeringen van de Symfonieën 4 en La Passione van Mozart en Haydn, respectievelijk. Simone Lamsma schittert in het beeldschone vioolconcert Distant Light van de Letse componist Peteris Vasks, wiens composities zijn bedoeld als “food for the soul”.

Dit concert behoort tot de serie Klassiek&Wijn: concerten met toegankelijke muziek die vanaf het podium door de dirigent wordt toegelicht. Er is geen pauze, maar na afloop drinken we een glas wijn en praten we gezellig na met achtergrondmuziek verzorgd door enkele musici uit het orkest in het sfeervolle souterrain van de kerk.

Ter verhoging van de feestvreugde en ter gelegenheid van de opening van de serie biedt de Oestercompagnie na het concert OESTERS aan voor het gehele publiek!

Programma

  • Mozart Symfonie nr 4 KV.19
  • Vasks Vioolconcert ‘Distant Light’
  • Haydn Symfonie nr.49 ‘La Passione’

Dirigent & solisten

  • Conrad van Alphen dirigent
  • Simone Lamsma viool

Data, facts & tickets!
Vrijdag 10 november 2017 | 20:15 uur | Nieuwe Kerk, Den Haag

Tickets beschikbaar via www.sinfoniarotterdam.nl
Normaal tarief vanaf € 28, jongerentarief vanaf € 10
Kijk voor meer informatie op de concertagenda: www.sinfoniarotterdam.nl/concerten

Foto: Ron Rutten

Foto: Ron Rutten

Over Sinfonia Rotterdam
Chef-dirigent Conrad van Alphen richtte Sinfonia Rotterdam in 2000 op en heeft het kamerorkest vanuit het niets in zeventien jaar met veel vakmanschap, ondernemerszin, idealisme en een flinke portie lef op de artistieke kaart van Nederland en het buitenland gezet. Sinfonia Rotterdam brengt klassieke meesters, geflankeerd door werken uit latere perioden, op een dynamische en indringende wijze naar een groot publiek. Het orkest heeft eigen series in het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag en is daarnaast overal in de stad te vinden (gratis lunchconcerten, pop-up-concerten, openluchtconcerten). Het orkest gaat regelmatig op internationale tournees.

Bekijk Sinfonia Rotterdam op: https://youtu.be/XShmYUSe5vs

Foto: Otto van den Toorn

Foto: Otto van den Toorn

Over de Solisten: Simone Lamsma
Geroemd om haar “brilliant… polished, expressive and intense” (Cleveland Plain Dealer) en “absolutely stunning” (Chicago Tribune) spel, wordt Nederlandse violiste Simone Lamsma wereldwijd gerespecteerd door pers, collega’s en publiek als één van de meest opvallende en boeiende muzikale persoonlijkheden in de klassieke muziek. Door dirigent Jaap van Zweden, met wie Simone een nauwe samenwerking geniet, wordt ze omschreven als één van de meest toonaangevende violisten ter wereld.

Bekijk Simone Lamsma op: https://youtu.be/nSSWkp3Yoto

10057 getoond, 133 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *