Nieuwe menukaart MaMa Kelly!

Onlangs presenteerde MaMa Kelly haar nieuwe menukaart. ‘MaMa’ Kelly is niet één of andere huisvrouw waar je na je werk een lekker kliekje kunt ophalen, maar een Urban Bistro bij de Caballero Fabriek.

kim en ar

Sublieme witte wijnen
Buiten het centrum, maar oh zo de moeite waard. En niet alleen vanwege hun arty inrichting in de oude ketelfabriek, maar ook vanwege de goede vibe, de muziek en de witte wijntjes! De witte wijnen op de kaart vinden Arjan & ik zelfs beter dan de rode wijnen. Diegene per glas gaan dan, no doubt about it! En Arjan drinkt eigenlijk geen wit, kun je nagaan…

Zo’n witte wijn is helemaal een lekker vooruitzicht nu het voorjaar er langzaam aan zit te komen. Wist je dat je er zelfs met de boot kunt aanleggen, hoe chill is dat? Maar even terug naar de witte wijnen; probeer vooral eens de Wildrock, Sauvignon Blanc uit Marlborough, Nieuw Zeeland. Een plek waar ik in 2011 ben geweest en waar ik heerlijke wijntjes heb gedronken ;-) Deze Wildrock moet je eerst ruiken voordat je hem proeft. Het fris & fruitige komt je neus tegemoet. Ik kon niet wachten > hij smaakte gelukkig nét zo lekker als dat hij rook. Arjan vindt de Verdejo Hermanus van het huis Lurton uit Spanje net iets lekkerder. Ik ben ‘de BOB’ die avond dus na twee wijntjes zeg ik stop. Arjan gaat door & vindt ook de Grüner Veldliner uit Oostenrijk zeer goed en nog een Italiaans wijntje waarvan hij de naam is vergeten ;-)

MaMa Kelly

Foto: Kim van der Beek

Aan tafel gerookte Noorse zalm
Oftewel Gravad Lax, dit is één van mijn favoriete voorgerechten. Het deed me denken aan mijn reis naar Estland in 2012, waar de verse zalm nog uit een oldschool houtskooloven in de tuin kwam & een aantal van mijn zintuigen een sprongetje maakten! Yummie. De Noorse zalm bij MaMa Kelly wordt aan tafel licht gerookt & dat is echt een belevenis: er wordt een mini houtskool BBQ-tje op tafel gezet, waar rook vanaf komt. Het ruikt zalig. Daarop liggen de stukjes zalm, met als bijgerecht crunchy toast en mascarpone kruiden crème. De rest van de voorgerechten is ook niet verkeerd, vooral de knoflooksoep met kaaskletskop erboven (juist op je 1e date doen!) & de Flammkuchen kabeljauw met dragon springen eruit. Alles werd met verve geserveerd door Hugo Pieterse, onze gastheer die avond. Ik dacht dat er zelden mensen enthousiaster waren dan ik, maar hem kan ik een hand geven. Hele fijne hospitality! Behalve van chef IJsbrand dan, maar ach .. you can’t have it all.

worteltaart

Foto: Kim van der Beek

Vegetarische gerechten
Er zijn best wat vegetarische gerechten aan de kaart toegevoegd en ze zijn om te smullen! Ik proefde de mascarpone worteltaart met oerwortel, noten + rucolasalade. Ik kreeg er bijna een oergevoel bij, voor zover ik weet hoe dat voelt. Puur, smakelijk en gezond, dat dus! Hetzelfde geldt voor de kaaskroketten en de halloumi. Ik heb best wat vega vriendinnen, dus die zullen hier heel blij mee zijn.

MaMa Kelly

Foto: Kim van der Beek

Secreto Iberico vlees
Wij zijn fan van hun vlees. De Franse boerenlandkip waar ze zo bekend mee zijn geworden, is nog steeds hun signature dish en die blijft goed, vooral de klassieke versie. Net als de kreeft, alhoewel kreeft meestal kreeft is .. en dat eet ik toch liever ergens aan zee in een tropisch oord. Maar mijn favoriet was de Secreto Iberico van de BBQ. De huisgemaakte BBQ saus deed me denken aan onze reizen door de USA & het vlees was zó mals. Daar ga ik echt voor terug. Met of zonder Arjan. Ze serveren er een salade van haricot verts, aardappelgratin en sjalotten bij, heerlijk.

Ondernemer Rein
Rein Rambaldo is de bedenker van het concept. Eigenlijk is hij interieur architect & vanuit die visie is het restaurant ontstaan. Ik loop hem tegen het lijf en hij zegt dat het hele idee qua horeca daarna pas eromheen is gebouwd. Best cool vind ik, de meeste ondernemers doen het andersom. Hij had geen businessplan, hij heeft het gewoon vanuit zijn gevoel gedaan. En dat merk je als je er bent. Dat is nou die MaMa Kelly vibe.

Bekijk de nieuwe menukaart hier en ik hoor graag wat jouw favoriet is. Eet lekker dit voorjaar!

 

 

 

5976 getoond, 515 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *