Noordzee vis aan de Scheveningse haven: langs bij Weduwe van der Toorn

Noordvis zee aan de haven Bron Buitengewoon Scheveningen (stockvrije foto van Unsplash)

Je vist met deze tip zeker niet achter het net. En de vangst is een heerlijke Noordzee vis zonder fratsen. Al jaren is Weduwe van der Toorn een begrip op Scheveningen, dus laat de boel de boel en kom uit je luie stoel. Tijd om aan tafel te gaan bij dit juweeltje in de haven!

Een veilige haven
Het leuke aan dit restaurant is, is dat het niet alleen oud en vertrouwd is. Er is ook plek voor vernieuwing, weemoed in een nieuw jasje. Waardoor het de ontmoetingsplek blijft voor een stuk eerlijke Scheveningse vis. Jong en oud komen hier samen want er is voor ieder wat wils!

Havenrestaurant Weduwe J. van der Toorn kent een rijke Scheveningse historie. Met vele oorspronkelijke details in het interieur, alle ruimte voor de stamtafel, zitplaatsen aan de bar, gelegenheid voor private dining en met zicht op de haven. En voor ons maken die gezellige ouderwetse schoolstoeltjes het helemaal af!

Je ziet precies waar de vis vandaan komt want je hebt uitzicht op de zee. Gelegen aan de haven, wordt de vis van de boot meerdere malen per dag rechtstreeks het restaurant binnengebracht, verser kan het niet.

Noordzee vis
Er zijn niet veel plekken meer waar je dagelijks de vers gevangen vis uit de Noordzee kan eten. En zeker niet de gerechten uit de oude doos in een nieuw (krokant) jasje gestoken. Levensgenieters, dagjesmensen, bourgondiërs, bouwvakkers, kunstenaars, diplomaten en zelfs leden van het koninklijk huis vinden hun weg naar de heerlijke warme paling of spekbokking.

Vele inwoners van de binnenstad en ver daarbuiten bezoeken dit eerste Scheveningse visrestaurant voor een eerlijke Scheveningse vis zonder fratsen. Wat dacht je van een cocktail van Noordzeegarnalen, of een Makreel à la Russe, gebakken schol met friet, salade en warme groenten? En als toetje een vlaflip misschien?

En geloof ons, het klinkt misschien alsof de geijkte gerechten worden geserveerd, maar toch hebben ze een vleugje meegekregen dat ze bijzonder maakt. Het zijn de details die de klassieker verheffen tot een buitengewoon heerlijk gerecht.

Dus begeef je richting de veilige haven van Scheveningen en ga weer eens langs op het hoekje bij Weduwe van der Toorn. Een goede vangst is gegarandeerd!

Meer tips? Kijk op www.buitengewoonscheveningen.nl!

3718 getoond, 160 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *