Ockenburgh nog lang niet klaar

Windwijzer Villa OckenburghWie de laatste tijd de Buitenplaats Ockenburgh bezocht, kan het niet zijn ontgaan. De Villa ziet er weer fraai uit. De windwijzer pronkt weer op het mooi torentje. Ja, het casco van dit Rijksmonument is in opdracht van de gemeente Den Haag door Schakel & Schrale grondig onder handen genomen. Een fors karwei, dat maatschappelijk verantwoord ook een Restauratie Opleidingsproject was. Maar de schoonheid van de Villa is slechts uiterlijke schijn. Aan de binnenkant moet nog veel, heel veel gebeuren. Dat is op de foto’s onderaan deze blog goed te zien.

 

Hoe verder?

Binnenkort wordt de Villa door de gemeente overgedragen aan de Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO). SHBO heeft vervolgens de taak de binnenkant van de Villa te renoveren en opnieuw in te delen. Een giga-klus, die tijd, grote inzet van vakmensen en vrijwilligers en geld, veel geld vergt. Via allerlei kanalen worden financiële bronnen gezocht. Dat varieert van donateurs en sponsoren tot fondsen en subsidies, maar ook inkomsten uit Kasserie OCK en acties als Kern met Pit (help Ockenburgh vooruit en stem ook). Giften in geld, giften in materiaal, giften in menskracht. Al met al een geweldige uitdaging voor het stichtingsbestuur en de vele vrijwilligers om een prachtige ontmoetingsplaats te realiseren. Een toegankelijke plek met culturele evenementen, met sportieve en maatschappelijke activiteiten, met betaalbare horeca.

 

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door

Open OCK PodiumHet zal nog wel even duren voordat de Villa al dan niet gedeeltelijk in gebruik kan worden genomen. Maar gelukkig is de renovatie geen beletsel om niet een grote variëteit aan activiteiten te organiseren. Dat laat het afgelopen jaar al zien. Wat dacht u van de live jazz in Kasserie OCK op de zondagmiddag? Of van het Open OCK Podium met een flinke verscheidenheid van toneel, zang, muziek, cabaret en dichtkunst. Op 10 maart is er weer zo’n podium. Laat u verrassen door Dwaallicht, Musonius, Roberto Galanto en Jos Vranke. Houdt u van Ierse sferen? Dan is de Ierse avond voor St Patricks Day op 16 maart iets voor u. OCK Run

Meedoen aan een sportieve activiteit? Schrijf dan in voor de OCK Run op 29 april, die na het succes van vorig jaar nu voor de tweede keer wordt georganiseerd. Een zogenoemde 5G-loop: Gezellig, Groen, Geschiedenis, Gezond en Gastvrijheid. Op Tweede Pinksterdag doet Ockenburgh mee aan de Dag van het Kasteel. Open Monumentendag in september is inmiddels een vaste waarde. Kortom, terwijl de Villa verder wordt opgeknapt is er genoeg om te doen en te genieten. Kasserie is dinsdag t/m zondag overdag geopend en in de regel ook ’s avonds op vrijdag, zaterdag en zondag. Werd Buitenplaats Ockenburgh door achterstallig onderhoud een rotte kies in Loosduinen, het is op weg om een parel van Den Haag te worden.

En weet u nog niet wat u 11 maart gaat doen, ziet u een verwilderde tuin als een uitdaging? Meld u dan aan via NLdoet en kom helpen.

 

1081 getoond, 540 bekeken

One thought on “Ockenburgh nog lang niet klaar

  1. Als u zich vanavond op St. Patrick’s Day had willen voorbereiden, Kasserie OCK heeft geen plek meer. Belangstelling is overweldigend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *