Omleidingen door wegwerkzaamheden route Kijkduin Houtrust (foto’s)

Route kijkduin houtrust wegwerkzaamheden

Sinds 26 maart 2018 vinden wegwerkzaamheden plaats aan de route Kijkduin Houtrust. Deze weg wordt helemaal opnieuw ingericht. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Eind april 2019 is de weg klaar voor gebruik. Tot die tijd zorgen de werkzaamheden voor de nodige omleidingen

De Machiel Vrijenhoeklaan is afgesloten en dat brengt een hoop verkeer door andere wijken te weeg. Het zorgt voor lange files op de Laan van Meerdervoort, waar geregeld verkeersregelaars staan om de bussen vrijbaan te kunnen verschaffen of om te kunnen stoppen bij de nieuwe haltes. Bus 24 rijdt nu over de Lobelialaan en stopt daar ook twee keer, zowel aan het ’t begin als ’t eind. Bus 23 slaat juist niet meer af bij de Lobelialaan, maar rijdt om via de Laan van Meerdervoort en gaat aan het einde rechtsaf naar Kijkduin.

Ook het sluipverkeer is door de werkzaamheden aan de route Kijkduin Houtrust onverhoopt opzoek naar hoe ze de files kunnen ontwijken en schieten dan Bohemen rechts of links in, terwijl het nu doodloopt bij Bohemen rechts.

Voor meer informatie over het werk aan de weg kun je kijken op deze website van de Gemeente Den Haag. Hieronder een fotoreportage op verschillende plekken in de omgeving van Kijkduin.

 

1854 getoond, 373 bekeken

2 thoughts on “Omleidingen door wegwerkzaamheden route Kijkduin Houtrust (foto’s)

  1. Het gaat erom, het sluipverkeer weg te houden uit de wijk. Ook de Sportlaan gaan dicht, maar dat ’t vastloopt op de Laan van Meerdervoort, da’s helemaal duidelijk Wim. Fijn dat jij ’n pasje hebt, waar anderen voor om moeten rijden Wim. Fijn weekend.

  2. Aan het begin van de Muurbloemweg staat nu een leugenachtig bord dat doorgaand verkeer via de wijk niet mogelijk is. De verkeersregelaars hebben de opdracht diezelfde leugen te vertellen en schermen met moeilijkheden voor trams en fietsers. Ook dat is natuurlijk onzin want als je dan toch het verkeer staat te regelen kan je problemen met een tram die niet verder kan eenvoudig voorkomen. Aan het eind van de Muurbloemweg kan je nog steeds de M. Vrijenhoeklaan op richting Sportlaan en daarmee een Laan van Meerdervoort die vaststaat vanaf de Ockenburghlaan vermijden. “Grappig” is trouwens dat het na 17,00 uur en in de weekenden kennelijk geen probleem meer is want dan zijn er geen verkeersregelaars. Ik begrijp overigens dat je zoveel mogelijk sluipverkeer moet voorkomen maar a.u.b. niet met leugens!!! Omdat ik in de aanpalende wijk woon kan ik wél “sluipen” via de Duinlaan en met een pasje de Zandzeggelaan op!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *