Ook teruggave BTW van aangeschafte zonnepanelen voor 20 juni 2013

Foto: stocksnap.io (Carl Attard), rechtenvrij

Mevrouw de Aankoopmakelaar heeft goed nieuws voor iedereen die voor 20 juni 2013 zonnepanelen heeft aangeschaft. Vanaf nu kunt ook u de btw van de installatie en aanschaf van de zonnepanelen terugkrijgen.

Btw-ondernemer
Dat de btw op de aanschaf en installatie van panelen kon worden teruggevorderd is geen nieuws. Vanaf 20 juni 2013 kunnen particulieren de btw terugvragen wanneer dit binnen een termijn van 5 jaar gebeurt en de particulier zich tevens als btw-ondernemer had aangemeld. Kopers van voor die datum hadden geen recht op teruggave.

Hoge Raad
De Hoge Raad heeft echter bepaald dat de grens die staat op de teruggave van de btw moet komen te vervallen. Dit houdt in dat ook de btw van zonnepanelen die gekocht zijn vóór 20 juni 2013 kan worden teruggevorderd. Het is wel belangrijk dat u in het bezit bent van de originele factuur, inclusief het btw-bedrag.

Procedure vereenvoudigd
Naast het terugdraaien van de tijdsgrens is ook de procedure voor de aanvraag vereenvoudigd. Wanneer u zonnepanelen plaatst en u stroom inwint, wordt u automatisch gezien als ‘ondernemer’. Tot voor kort moest u zich eerst aanmelden als btw-ondernemer. Dat betekende dat u bij het terugvragen van de btw, ontheffing moest aanvragen voor de btw-afdracht voor de tijdvakken ná de aanmelding. Dat is nu niet meer nodig. De Belastingdienst stopt automatisch met het versturen van btw-aangiften aan de zogenoemde ‘zonnepanelen-ondernemers’. Dat scheelt weer een extra formulier invullen!

Zonder zorgen een huis aankopen doet u met de onafhankelijke en deskundige begeleiding van Mevrouw de Aankoopmakelaar. Wilt u meer informatie? Neem contact op voor een goed gesprek.

Bron
Nu.nl

Relevante link
Belastingdienst – werkwijze particulieren met zonnepanelen

1390 getoond, 44 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *