Opening buurttuin Stadsdeel Segbroek Den Haag

Op zaterdag 10 mei gaat de nieuwe buurttuin ’ t Gras v/d Buren officieel open. Het braakliggende terrein in stadsdeel Segbroek tegenover de energiecentrale (tussen het De Constant Rebecqueplein en de Joseph Ledelstraat) is de afgelopen weken omgetoverd tot een bijzondere tuin. Naast moestuintjes voor buurtbewoners biedt ’t Gras v/d Buren straks ook plek aan kunstprojecten, dans- en filmvoorstellingen en ‘lekker zitten in het zonnetje’. Zo ontstaat een plek waar mensen die wonen en werken in deze wijk elkaar kunnen ontmoeten.

Programma op 10 mei
Op 10 mei tussen 15.00 en 18.00 uur worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd en er is een optreden van buurtkoor Pepperoni. Rond 16.00 uur opent wethouder Ingrid van Engelshoven, samen met Staedion, officieel de tuin. Daarna worden moestuintjes verdeeld onder de belangstellenden uit de buurt. Iedereen is welkom bij deze feestelijke opening.

Van de buurt voor de buurt
De tuin is een initiatief van buurtbewoners, Staedion (eigenaar grond), gemeente Den Haag stadsdeel Segbroek, stichting Boog, bewonersorganisatie BoReVa en broedplaats de DCR (o.a. Zaal 3 van Theater aan het Spui en ontwerpers Andries Micke en René Jansen die ook verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van het idee en het ontwerp van de tuin).

Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door:
Groen in de Buurt Fonds, Fonds 1818, Piet Oudolf, Staedion, Stichting Doen & Stadsdeel Segbroek

One thought on “Opening buurttuin Stadsdeel Segbroek Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *