Opening Outdoor Fitness Boulevard Scheveningen en skateramp (filmpje)

Wethouder Sport Rabin Baldewsingh opende zaterdag 22 april, de Outdoor Fitness Boulevard op het winderige strand van Scheveningen. De Outdoor Fitness Boulevard is gevestigd aan de Strandweg, tussen de strandtenten Hart Beach en Fonk ter hoogte van de rotonde en is gecreëerd om in te spelen op de bootcamp trend. Sporters, skaters en andere geïnteresseerden, kwamen af op deze nieuwe sportieve locatie.

Project Limitless

sportNa de opening werden een aantal demonstraties gegeven door de Haagse Skate Unie en een paar mensen van Project Limitless. Project Limitless laat zien wat we met ons eigen lichaam kunnen bereiken. We kunnen de grenzen opzoeken tijdens het sporten en eventueel deze hoger instellen.

sportWaarom deze fitness boulevard?

Het uitgangspunt van de gemeente is dat alle Hagenaars moeten kunnen sporten en dagelijks bewegen en dat dit vanzelfsprekend wordt. De gemeente wil dat iedereen in 2030 beweegt. Met deze Outdoor Fitness Boulevard heeft Den Haag weer een nieuwe openbare locatie gecreëerd. Een plek waar iedereen vrij gebruik van kan maken om te sporten en te bewegen.

Bootcamptraining

In het midden van de Fitness Boulevard is een skateramp gebouwd. Hier kunnen skaters zich uitleven. Rondom is een fitness traject gebouw die sporters naar hun eigen wensen kunnen gebruiken. De sporttoestellen hebben als doel een soort bootcamptraining mogelijk te maken. De moeilijkheidsgraad is door de sporter zelf te bepalen. Er zijn op en af stap hindernissen. Gewichtheffen is er ook mogelijk, een vaste halter is er te gebruiken.

Buikje vol en dan sporten

sportIk vind het wel een leuke contrast hebben want naast dit sportieve gebeuren bevind zich een restaurant. Ben daarom ook wel benieuwd of dit effect heeft op de omzet van deze uitbater. Zal al dat gesport de mensen aansporen om ook te gaan sporten, of minder te eten.

1458 getoond, 263 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *