OV Den Haag gebruikt soms rare tarieven!!

Met het OVIk wil je een verhaaltje vertellen over de rare tarieven voor het gebruik van het OV. Rare tarieven jazeker. Voor het vrijwilligerswerk wat ik doe gebruik ik nu al wat jaren een 2 zone OVchipkaart. Dit grapje kost me een kleine 78 euro. Maar dat heb ik er wel voor over om in de regio te kunnen reizen.  

Nu het gekke!!

Of je nu met de bus of tram gaat er zijn plekken waar de tarieven duurder zijn dan op andere plekken in Den Haag. Zo word ik af en toe gevraagd om in het Wateringse Veld een filmpje te komen maken. Nu heb ik een duidelijke regel als het gaat om mijn vrijwilligerswerk. Het mag niks kosten.

Met het OV

Foto Haagse Dingen

Dat lukt dus nooit als ik naar het Wateringse Veld ga. Dit omdat met lijn 16 of 17 vanaf bepaalde haltes geld kost. En dit met een 2 zone kaart. En dan denk je ‘kan het nog gekker?’ Ja, want met tram 16 naar halte Hoge Veld kost het niks. Maar loop ik 6 meter terug voor de halte naar huis dan betaal ik 1 euro en nog iets.

Hetzelfde gebeurt als ik bij een collega op bezoek ga daar in dat stadsdeel. Kan er met de 16 of 17 heen. Ik ga expres met 17 omdat hij net een halte buiten de 2 zone woont. Nu moet ik dus bewust 1 halte zwartrijden of een halte gaan lopen. En dan te denken dat tram 16 daar op hetzelfde stuk voorbijkomt, maar dan weer duurder is om te gebruiken. Daarom sla ik vele uitnodigingen af uit dat stadsdeel. Wat wel zonde is omdat je daar best wel lekker kan shoppen en dergelijke.

Met het OV

foto Haagse Dingen

Het kan nog gekker!!

Zo zijn er meerdere tramlijnen die duurder worden bij de stadsgrenzen van Den Haag. Zo kan het je een aardige duit kosten als je met tram 15 voorbij het Omroep West gebouw rijdt. In Ypenburg willen ze blijkbaar ook een graadje meepikken van de OV kosten. Daar kom ik dus niet meer zo vaak. 2 a 3 keer geweest en dan blij dat mijn collega me weer naar huis rijdt met zijn wagen.

Waarom is dit gek

Je denkt misschien waarom doe je zo moeilijk, nou niet hard lachen hoor! Een hele tijd geleden mocht ik mee met de trein naar een feest in Leiden. Een treinritje na denk ik 15 jaar. Dat koste een flinke duit en wat blaren omdat we nog even een stukje moesten lopen. Na het feest had ik geen zin in een wereldreis naar het station. Ik vroeg of er een bus ging en wat bleek, bus 90 zat er om de hoek. Hij reed niet zo vaak maar ik had mazzel. Dat reisje was veel sneller dan met de trein en kost niks extra. Eigenlijk gratis want dit viel in de tarief van mijn 2 zone kaart.

Met het OV

foto Haagse Dingen

Regelmatig de stad uit

Zo is het vreemd dat de OV eigenlijk voordeliger is in bepaalde steden waar ze eigenlijk de geldpest hebben. Zo kan ik nu keer op keer naar mijn collega’s in Wassenaar zonder kosten. Schijnbaar heeft een aantal gemeentes een hekel aan Den Haag of zitten ze niet te wachten op bezoekers uit onze stad. Dit terwijl het dus niks kost als ik naar Voorschoten, Zoetermeer, Wassenaar en Voorburg wil. Toch wel een beetje bezopen zal ik maar zeggen.

3139 getoond, 337 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *