Over DenHaagDirect

Den Haag of ’s-Gravenhage? Stad of dorp? Hagenaar of Hagenees? Geen stad in Nederland die zoveel diversiteit in zich heeft. En Den Haag is volop in ontwikkeling. Grote delen van de stad worden opnieuw ontwikkeld (de Binnenstad, Den Haag Centraal Station, Scheveningen, Kijkduin, De Binckhorst), er vinden regelmatig bijzondere evenementen plaats, van Haagse Parels tot Beatstad, het uitgaansleven is divers en er zijn veel creatieve mensen en organisaties actief.

Zo’n stad verdient een eigen online platform, een website voor en door Hagenaars en Hagenezen. DenHaagDirect.nl wil dat platform bieden en wil de krachten van gepassioneerde, creatieve en actieve individuen in Den Haag bundelen. DenHaagDirect.nl biedt mensen een podium om vanuit hun perspectief die Haagse onderwerpen uit te dragen in tekst, foto en video. DenHaagDirect.nl biedt ruimte voor Haagse onderwerpen waar bestaande media nauwelijks of weinig relevant over berichten. Het is gratis online verkrijgbaar, het is gestructureerd en heeft community management, is maatschappelijk betrokken, is uitsluitend Haags georiënteerd en is gericht op het hebben van plezier, het leggen van verbindingen tussen mensen en het genieten van Den Haag. DenHaagDirect.nl richt zich op waardecreatie voor de gehele community. Door samen te werken kan iedereen zich ontplooien en ontstaat cohesie en verbondenheid binnen de stad.

Daarbij maakt DenHaagDirect gebruik van de mogelijkheden die Internet biedt. Het informatie en communicatiegedrag van consumenten is met de komst van internet structureel veranderd. Informatie is altijd en overal beschikbaar en vaak gratis. De consument bepaalt niet alleen hoe, hoeveel, waar en wanneer hij deze informatie consumeert, maar wordt in steeds belangrijkere mate ook verzender en (co-)producent van informatie, nieuws en entertainment. Zo ook in Den Haag, zo ook op DenHaagDirect.nl.

Bloggers
DenHaagDirect.nl werkt met bloggers die vanuit hun eigen passie invulling geven aan de Haagse thema’s. Bloggers zijn Hagenaars en Hagenezen die bewust wonen en leven in Den Haag met een warm hart voor hun stad. Bloggers delen regelmatig  hun ervaring en mening door een verhaal, foto of video te plaatsen op de site. DenHaagDirect stimuleert bloggers bij voorkeur 1 keer per week en tenminste 1 keer per maand te bloggen. De groep  is op basis van hun expertise, passie en betrokkenheid samengesteld.

Wil jij ook bloggen op DenHaagDirect.nl? Stuur een mail met korte bio naar Jeroen Mann via info@denhaagdirect.nl.

Lees ook het bloggersreglement van DenHaagDirect.

Doelgroep
DenHaagDirect.nl is een website voor en door Hagenaars en Hagenezen. DenHaagDirect.nl richt zich op inwoners van Den Haag die actief zijn of willen zijn in de stad,  de stad willen beleven en willen meepraten over de ontwikkeling van de stad.

Doelstelling
De doelstelling is om unieke content te creëren die mensen boeit, prikkelt en inspireert om zelf actief te worden en betrokken te zijn. De doelstelling is om op termijn het grootste interactieve platform in Den Haag te zijn, niet in plaats van de bestaande nieuwsvoorzieningen maar juist aanvullend en stimulerend op bestaande bronnen. Om de kosten te dekken worden sponsors en adverteerders gezocht. Dit maakt dat DenHaagDirect.nl ook op lange termijn kan blijven voortbestaan. DenHaagDirect accepteert geen sponsors en adverteerders die strijdig zijn met wet- en regelgeving, goede smaak en de uitgangspunten van DenHaagDirect.

Activiteiten
De kracht van online bestaat bij de offline ontmoeting. Hiervoor zullen er regelmatig bijeenkomsten worden georganiseerd door of vanuit DenHaagDirect.nl. Dit kan variëren van laagdrempelige netwerkborrels (bijv. Haagse Wijnen en Spijzen Proeverijen), tot workshops voor bloggers, tot seminars over netwerken, communities, social media (bijv. de nog op te zetten maandelijkse Digitale Donderdag) en relevante Haagse thema’s. De organisatie zal veelal in samenwerking met derden worden uitgevoerd.

Reageren
Wij nodigen bezoekers nadrukkelijk uit te reageren op blogs. De reacties voegen andere inzichten toe en maken DenHaagDirect.nl levendig en rijker. Op DenHaagDirect.nl willen we open en eerlijke discussies faciliteren. Respect voor elkaar en voor elkaars mening staat daarbij centraal. Om de sfeer prettig te houden modereren we reacties.

We hanteren de volgende regels:

  • Houd je aan de wet. Discrimineren op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, ras, geslacht en noem maar op mag niet. Oproepen tot geweld en/of haat zijn ook niet toegestaan.
  • Toon respect voor de (mening van een) ander en ga fatsoenlijk met elkaar om. Uitdagen mag, maar houdt het sportief.  Scheldpartijen en beledigingen passen hier niet bij en worden niet getolereerd.
  • Zorg dat jouw reactie iets toevoegt aan het artikel, een andere mening, een nieuw inzicht. Reacties als ‘Mee eens’ of ‘lekker belangrijk’ voegen niets toe.
  • Maak je reactie niet te lang.
  • Commerciële boodschappen, advertenties, spam en irrelevante verwijzingen naar andere websites worden verwijderd.
  • DenHaagDirect is ons kindje, we laten de sfeer niet verpesten door reageerders die zich niet aan deze regels houden. Wanneer de huisregels bij herhaling worden overtreden, kan een IP-ban worden ingesteld.

DenHaagDirect BV
DenHaagDirect.nl is een initiatief van DenHaagDirect BV en is voortgekomen uit het brein van Michael Nijdam en Jeroen Mann, geïnspireerd door Marco Derksen (www.marketingfacts.nl) en Gerjanne Tiemens (www.arnhemdirect.nl).

Voor vragen kan je contact opnemen met Jeroen Mann via info@denhaagdirect.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *