Paard 18 mei: De 7 Koningen van Splendid presenteren ‘7KINGS’

IMG_2771 Release Party The Good Life Splendid @ Paard by www.ideb.nlAls ik het over een feest heb met een megaband met mega-muzikanten, die ik nu zo’n 6 jaar, met heel veel plezier, volg… Dan is het Splendid! In 2012 op Oranjerock nog onbekend, vandaag de dag zie ik ze zo vaak mogelijk… Altijd het dak eraf en op 18 mei 2018 verschijnt het zevende album 7KINGS, de knock-out plaat van dit jaar! Splendid… Paard…. Party!!!

Zevende album door 7 koningen heet…7KINGS

IMG_1536 Panorama Glass Splendid @ Oranjerock7KINGS vertelt de geschiedenis van Splendid die, in voor- en tegenspoed, heilig geloven in de kracht die hen bindt. En dat binden zie je duidelijk terugkomen in elke show. Of het nou op een klein- of megapodium is. Popmuziek met invloeden uit zeven werelddelen met die kenmerkende eigen sound en toch steeds weer anders. Nummers die, vaak onbezorgd, soms rauw aan de rand, liefde en vakmanschap bundelen tot een klinkende vriendschap voor het leven. ‘Sun Comes Up’ is de eerste single van het nieuwe album, een onvervalste Splendid track die de spijker keihard op z’n kop slaat!

‘Zeven dagen, zeven nachten, zeven koningen, één gedachte’

Frontman Pat Smith over 7KINGS: “Ik vind dat we als band met dit album aan elkaar bewezen hebben dat we nog altijd een mega goede vibe hebben. Wij hebben ons best gedaan om dit album zo puur mogelijk te laten voelen en dat is volgens ons allemaal heel goed gelukt. Ik kan niet wachten om ermee op pad te gaan!
Nou de fans kunnen ook niet wachten tot het 18 mei is en dat we helemaal los kunnen op de tunes van deze kunstenaars!!!! ’t Paard is waarschijnlijk al bezig het dak eraf te schroeven… Want hoe dan ook… Dat dak gaat eraf!

Splendid Live
Splendid is al jaren een bekende speler in Europa. De live-shows zijn een ervaring waar de vonken van af spatten! Zo speelde de band o.a. op Lowlands, Parkpop, Concert at Sea, Reeperbahn (DE), Sziget (HU) en Trafalgar Square (EN). Frontman Pat Smith zweept het publiek op tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (keys) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan… Strik je veters, tape je slippers aan je voeten, wie niet danst is af!

In 2018 staat de 7KINGS clubtour gepland. Kaartverkoop is gestart!
1-11 ROTOWN Rotterdam
2-11 Tivoli Vredenburg Utrecht
9-11 Simplon Groningen
16-11 Doornroosje Nijmegen
17-11 Effenaar Eindhoven
29-11 Mezz Breda
30-11 Melkweg Amsterdam

Deze zomer zie je de band uiteraard al op diverse festivals. MAAR eerst…..’t Paard!!! Houd de Splendid social media en website goed in de gaten!

Tekst Iwan de Brabander en Persbericht
Foto’s Iwan de Brabander

 

3910 getoond, 81 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *