Parkeervergunning Den Haag: wijzigingen in 2018

ParkerenAls je in Den Haag voor 2018 een parkeervergunning wilt aanvragen of er een reed in je bezit hebt dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder een kort overzicht van alle wijzingen voor parkeervergunninghouders in 2018.

Geen acceptgiro meer
Vanaf 2018 kan je een parkeervergunning niet meer per acceptgiro betalen. Je krijgt een betaalverzoek met een rekeningnummer voor de verlenging van de vergunning gewoon thuisgestuurd.

Niet meer mogelijk om in termijnen te betalen
Als je een parkeervergunning per automatisch incasso wilt betalen dan is het niet meer mogelijk in dit in twee termijnen te doen. Voortaan wordt het bedrag in 1 keer afgeschreven van je rekening. Vind meer informatie op de website van gemeente Den Haag.

Gratis parkeren voor mantelzorgers
Een mantelzorgparkeervergunning is vanaf 2018 gratis. Enige wat je moet betalen is 13,60 aan leges als je zo’n vergunning voor het eerst aanvraagt. Ben je geïnteresseerd in een mantelzorgparkeervergunning? Deze kan je hier aanvragen.

Uren bijkopen en meenemen
Ben je in het bezig van een bezoekersparkeervergunning en/of een mantelzorgparkeervergunning? Dan kan je elk vergunningsjaar 50 uur bijkopen en kan je tevens aan het einde van een vergunningsjaar maximaal 50 uur meenemen naar het volgende vergunningsjaar.

Buurtdeelauto
De gemeente wil het gebruik van een buurtdeelauto stimuleren. Vanaf 2018 kunnen bewonersorganisaties en buurtinitiatieven een bedrijfsparkeervergunning en een gereserveerde parkeerplaats voor een buurtdeelauto aanvragen.

Bron: DenHaag.nl

 

4723 getoond, 1243 bekeken

2 thoughts on “Parkeervergunning Den Haag: wijzigingen in 2018

  1. Mantelzorger parkeervergunningen…… zucht! Weer een mogelijkheid om te frauderen door de bemoeizucht van de gemeentelijke roverheid. Mensen die zonder al die overheidsbemoeienis voor hun oude vader of moeder willen zorgen worden natuurlijk uitgesloten. Het is de hoogste tijd voor 2 dagen werken en 5 dagen weekend mensen! De roverheid is niet voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *