Pen als wapen tegen onrecht tijdens Amnesty Schrijfmarathon op 25 nov!

Foto: Persbericht

Foto: Persbericht

Het Nationale Theater haakt aan bij de Amnesty Schrijfmarathon op zaterdag 25 november 2017 in Theater aan het Spui in Den Haag. Hagenaren kunnen voorafgaand aan Softmachine, een dansvoorstelling over censuur en controle in Azië, een brief schrijven aan mensen die bijvoorbeeld onterecht in de gevangenis zitten.

De schrijfmarathon is een jaarlijks initiatief van mensenrechtenorganisatie Amnesty International rondom de Dag van de Mensenrechten (10 december). Honderdduizenden mensen schrijven brieven naar mensen die onrechtvaardig zijn behandeld of worden gediscrimineerd, gemarteld of bedreigd.

Máxima Acuña uit Peru heeft zelf ervaren hoe fijn het is om op deze manier gesteund te worden. De Peruaanse en haar gezin zijn bedreigd en mishandeld, omdat zij weigerden om hun grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. “Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van alle mensen over de hele wereld”, zegt Acuña.

Na het schrijven van een brief kan de voorstelling Softmachine, onderdeel van het Explore Festival, om 20.15 uur worden bezocht. In deze Singaporese dansvoorstelling onderzoeken de Chinese danser Xiao Ke en fotograaf Zhou Zihan de invloed van censuur en het gevoel van voortdurende controle met een mix van video, fotografie, live performance en installatie. Daarnaast toont de Indiase performer Surjit Nongmeikapam de Invloed van post-koloniale machtsverhoudingen in een werk dat verschillende vormen van klassieke Indiase dans-en vechtsport combineert met moderne dans.

De Amnesty Schrijfmarathon vindt tussen 18.30 en 20.15 uur plaats in de foyer van Theater aan het Spui en is voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie over Softmachine op www.hnt.nl/explore.

2860 getoond, 59 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *