Petitie verandering horecaregels na boete Foots Eetcafé

Foto: Devery Winter

Foto: Devery Winter

De boete van 6000 euro die de eigenaresse van Foots Eetcafé is opgelegd na klachten van bovenburen over geluidsoverlast heeft tot grondige discussie geleid in Den Haag.

De één vindt dat de bovenburen geen recht hebben om te klagen aangezien zij zelf ervoor gekozen hebben om boven een café in te trekken. De ander vindt de boete wel degelijk terecht, omdat er nou eenmaal geluidsnormen zijn die ook in een reurige winkelstraat nagestreefd dienen te worden. Weer een ander is van mening dat de gemeente niet direct een boete had moeten uitschrijven, maar als bemiddelaar had moeten optreden.

De eigenaresse van Foots, Soesila Sewratan, is in ieder geval van mening dat de gemeente zich meer moet inzetten voor de belangen van Haagse ondernemers. Ze is daarom een petitie gestart in de hoop dat het zal leiden tot verandering van de horecaregels in Den Haag.

Wat is jouw mening over het voorval? Is een verandering van de horecaregels in Den Haag nodig? Laat onder de blog een reactie achter!

 

 

2392 getoond, 209 bekeken

2 thoughts on “Petitie verandering horecaregels na boete Foots Eetcafé

  1. het cafe moet zich aan de normen en regels houden en mag niet proberen die normen en regels op te rekken. daar wonen ook mensen en daar heb je rekening mee te houden!

  2. Als je een cafe hebt in een woonwijk moet je je nou eenmaal aan bepaalde regels houden om het leefbaar te houden voor iedereen. Lijkt me niet meer dan logisch. De bovenburen weten dat ze boven een cafe zijn gaan wonen, maar het cafe weet ook dat ze in een woonwijk zijn gevestigd. Gewoon aan de regels houden qua tijden en aantal decibels en goede geluidsdempendebmaatregelen treffen. Heel goed dat de handhaving vanuit de gemeente er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *