Plan om Hofvijver en De Plaats te verbinden voor voetgangers

Beeld: Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur (persbericht)

Beeld: Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur (persbericht)

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag is met een plan gekomen om een deel van de Haagse binnenstad, de Hofvijver en De Plaats, met elkaar te verbinden. Op deze manier wordt er van deze twee plekken één groot voetgangersgebied gecreëerd.

Voorlopig plan
In het voorlopige plan worden de Hofvijver en De Plaats verbonden en het plein, waar het standbeeld van Johan de Witt staat, vergroot. Het autoverkeer moet hiervoor uitwijken naar de Lange Vijverberg. De Plaats zal bovendien een ‘renovatie’ ondergaan en er zal meer plek komen voor het parkeren van je fiets. Natuurlijk zal het gebied gevuld blijven met leuke en gezellige terrasjes!

“De Plaats is nu een intiem en gezellig pleintje, maar het keert zich af van de Hofvijver. Met het doortrekken van het voetgangersgebied maken wij deze verbinding mooier. We verbeteren de verbinding van de Plaats met het Lange Voorhout en het Buitenhof. Zo ontstaat een samenhangend geheel van karakteristieke plekken in de binnenstad. We rijgen ze aan elkaar, zodat de bezoeker als vanzelfsprekend meer van de stad wil ontdekken en met plezier door het centrum wandelt.”, aldus wethouder Boudewijn Revis.

De Kern Bijzonder
Dit voorlopig ontwerp maakt onderdeel uit van de Agenda De Kern Bijzonder, een investering in de Hartlijn, een verbindingsroute tussen het Spuikwartier, het Buitenhof, de Plaats en het Lange Voorhout.

Bron: persbericht

Het voorlopig ontwerp is vrijgegeven voor inspraak en ligt van 22 februari t/m 5 april 2018 ter inzage. Wat vind jij van het ontwerp? Laat het ons weten in een reactie onderaan het bericht.

 

3783 getoond, 368 bekeken

2 thoughts on “Plan om Hofvijver en De Plaats te verbinden voor voetgangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *