Pokémon zomergekte barst weer los in Den Haag na komst eerste legendary

Pokemon Go Den Haag legendary pokemon articuno, zapdos, moltres

Je heb ze deze week vast al ergens zien staan: groepjes mensen starend op hun telefoon die bezig zijn met het vangen van Pokémon. Deze zomer zal de gekte omtrent het vangen van Pokémon niet zozeer in Kijkduin plaats vinden, maar vooral verspreid door heel Den Haag. Deze week zijn namelijk de eerste legendary Pokémon losgelaten in het spel en die wil natuurlijk iedereen vangen!

Veel mensen, die het spel niet spelen, denken dat de hype allang is afgelopen. Dat hoor je mensen dan ook zeggen als ze spelers vragen wat ze in grote groepen in hun straat doen. Dat Pokémon niet meer in het nieuws is, betekent niet dat het spel is afgelopen. Natuurlijk werd er in de winter wat minder gespeeld, het is immers een buitenspel, maar nu is Pokémon weer helemaal hot!

Volksverhuizing in Den Haag
Deze week zijn de legendary Pokémon genaamd Lugia en Articuno losgelaten. Omdat Articuno maar 1 week in het spel zit en daarna voorlopig weer verdwijnt, moet die nu gevangen worden. Dit zorgt voor een volksverhuizing onder spelers in Den Haag. De legendary zijn alleen te vangen als je met een grote groep mensen tegelijkertijd, maximaal 20 per aanval, de Pokémon verslaat in een battle.

WhatsApp groepen bieden hulp
Om deze reden zijn er al verschillende WhatsApp groepen ontstaan waar spelers gewaarschuwd worden als er een legendary Pokémon ergens verschijnt in Den Haag. Spelers spreken dan gezamenlijk een tijdstip af op de locatie om de battle met de legendary Pokémon aan te gaan. Na de battle ben je als groep nog niet klaar want dan begint het gevecht om het vangen van het beest en dat doe je dan weer individueel. De kans dat jij hem dan vangt is ongeveer 4 op de 20 mensen. De kans is dus ook groot dat per aanval ongeveer 16 mensen teleurgesteld weer vertrekken.

Sociale Pokémon jagers
Het mooiste vind ik het sociale aspect aan het spel. Mensen wachten netjes op elkaar voordat de battle begint, iedereen kletst gezellig wat en leert nieuwe mensen kennen. Ook als er meer dan twintig spelers aanwezig zijn (maximaal per aanval) worden de mensen netjes verdeeld over verschillende aanvallen, zodat iedereen even veel kans maakt.

Wordt lid van een WhatsApp groep
Er zijn op internet verschillende WhatApp groepen te vinden. De WhatsApp groep van Romy, genaamd “070 lvl 3+ raid en event”, waar ik zelf ook beheerder van ben is erg populair. Wil je ook lid worden en op de hoogte blijven van waar de legendary Pokémon verschijnen klik dan hier (op je mobiel) en voeg je zelf toe aan de WhatApp groep.

IMG-20170726-WA0027

Mondjesmaat informatie
Aticuno blijft nog in het spel tot 31 juli 2017. Volgende week verschijnt Moltres in het spel en de legendary reeks sluit af met Zapdos tussen 7 en 14  augustus 2017. De geruchten zijn dat de legendary Pokémon Lugia nu nog even blijft, maar uiteindelijk weer wordt vervangen door een ander legendary Pokémon genaamd Ho-Oh.

De maker van het spel brengt maar mondjesmaat informatie naar buiten waardoor het lastig is in te schatten wat er gaat gebeuren. Veel spelers, die op vakantie gaan de komende weken, zijn daarom niet erg blij dat de komt van de legenday Pokémon zo laat is aangekondigd. De Pokémon jagers die deze zomer wel in Den Haag blijven zijn daarentegen weer super enthousiast.

8753 getoond, 2142 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *