Popagenda Scheveningen presents: Pat Smith & Band @Saturnus

IMG_2561 Fans Pat Smith 2017-02-18 Pat Smith & Band support Destructive Pinguins @Saturnus by www.ideb.nl
Popagenda Scheveningen gaat dit jaar met een nieuw concept aan de slag. Popagenda Scheveningen Presents… Eerste in de te komen reeks is de welbekende Scheveningse rapper/singersongwriter Pat Smith met als support act The Destructive Pinguins! Vet muzikale avond dus!

Popagenda Scheveningen Presents…
Met de nieuwe formule gaat Popagenda Scheveningen de bekendere Scheveningse/Haagse artiesten een podium geven. En dat podium is het poppodium van muziekschool YMCA in de Keizerstraat, het podium Saturnus. Alexander Serban (Medeoprichter Popagenda Scheveningen) doet de intro’s. Vanavond is de kickoff met de man die op een hoop grote-, kleine- en thuispodia in Neder- en buitenland heeft gestaan… Pat Smith!

Destructive Pinguins boosten het publiek up
IMG_2370 Destructive Pinguins 2017-02-18 Pat Smith & Band support Destructive Pinguins @Saturnus by www.ideb.nl
Bij binnenkomst is de zaal nog leeg en staat Pat Smith met band te soundchecken. Beetje sleutelen aan het geluid en hoppa klaar en de mannen maken ruimte voor een snelle soundcheck met de supportact van vandaag…. Destructive Pinguins! Deze 6 mansformatie staat er weer helemaal. Bij De Maatschappij voor Het Maatschappijlied stonden ze er, vandaar dat ze daar ook de finale hebben gewonnen in 2016. Maar ook op Parkpop stonden ze er. Deze band straalt rust en energie tegelijkertijd uit. En zo ook vandaag. Aan het begin is het nog een beetje aftasten van het publiek, maar al snel gaat het helemaal los op de rhyms en beats van de jonge beesten. Met hun vette melodieuze, soms jazz, soms poppie Hip Hop, laten ze de mensen gelijk weten waar ze van gemaakt zijn… Een hoop jonge, muzikale energie. Donderdag 23 februari hebben is de EP release in Gebroeders De Nobel te Leiden… Zekers een aanrader!

Pat Smith brengt Saturnus naar een nieuw level
IMG_2484 Pat Pat Smith 2017-02-18 Pat Smith & Band support Destructive Pinguins @Saturnus by www.ideb.nl
Zoals eerder gezegd, deze gigant heeft op menig podia gestaan en ik heb hem met verschillende formaties op hele grote, maar ook huiskamers gezien en het is altijd, maar dan ook echt altijd een feest met Pat Smith. Vandaag staat hij op het podium met echt een paar van de grootste animals op muzikaal vlak. Drumbeast Koen Herfst, de man die zijn eigen percussiefestival heeft, Herfstfest! De vocale en gitaarkeizer Tobias Wolring, die met zijn supervette band WOOT je ook op andere levels brengt. En dan op toetsen en bas niet de minste… Toetsenmeester bij Splendid en producer en DJ/performer bij o.a. Playground Zero…Robin Veldman. Wat ik al zei vanavond staan niet de minste muzikale wizards hier op het podium met de naam van een verre planeet.
Als Pat en mannen het podium op stappen staat de zaal al knap vol en bij de eerste noot gaan alle heupen die ik zie los en de voeten van de vloer. Zo nu en dan vraagt de frontman of er wat handen de lucht in kunnen en dat gebeurd dan ook gelijk. Vette beats, melodieuze tunes en übervette vocals. ‘Dreamgirl’, ‘Pirate’ noem het maar op en zijn songs komen voorbij. Een feest van seconde tot seconde, van minuut tot aan minuut. Een rocky,-Hip Hop-, surfvibe gaat door de lucht. Love it!!! Als altijd vraagt Pat om van de ene naar de andere kant van de zaal te springen, waarbij ik het podium op spring om dit maar eens vast te leggen. Ook het helemaal stil en op de knieën krijgen lukt met de volle zaal van Saturnus. En als hij het teken geeft om omhoog te komen gaan de mensen niet gewoon los maar springen ze Saturnus voorbij richting Pluto… Na een vette set met alleen maar good vibes en energie laat hij het publiek achter met een big smile!

Pat Smith en Destructive Pinguins een perfecte combi voor een vette avond. En ook de locatie, Saturnus in YMCA in de Keizerstaat, supernice.IMG_2561 Fans Pat Smith 2017-02-18 Pat Smith & Band support Destructive Pinguins @Saturnus by www.ideb.nl

 

1499 getoond, 149 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *