Prinses Laurentien opent het 2500e KinderzwerfboekStation (video)

Foto: Haagse Dingenrtretg

Foto: Haagse Dingen

De kroon op het werk van Kinderzwerfboek! Op 3 oktober 2018 werd het 2500e KinderzwerfboekStation in de Haagse Sporttuin Schilderswijk feestelijk geopend door Prinses Laurentien en de 11-jarige Bahar.

Lezen is zo belangrijk

Leesbevordering bij kinderen vindt de prinses een erg belangrijk thema. Zij richtte in 2001 de Stichting Lezen en Schrijven op. Ook heeft zij meerdere kinderenboeken geschreven.

Foto: Haagse Dingenfsdgte

Foto: Haagse Dingen

De eerste

Op 26 mei 2010 gaf Prinses Laurentien het startsein voor Kinderzwerfboek en gingen de eerste kinderboeken zwerven door Nederland. Nu, 8 jaar later, zijn er 2500 Kinderzwerfboek Stations en zwerven er meer dan 2.000.000 boeken door Nederland en zijn ruim 2600 vrijwilligers actief voor Kinderzwerfboek.

Foto: Haagse Dingenfgdfg

Foto: Haagse Dingen

Uit onderzoek blijkt

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt het ook heel belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd om te lezen. Onderzoek toont immers aan hoe belangrijk dat is voor hun ontwikkeling. Niet alle kinderen hebben echter toegang tot voldoende leuke boeken. Daarom investeert Kinderhulp al jaren in haar preventieve programma Kinderzwerfboek.

1764 getoond, 38 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *