Programma Indiëherdenking 2017 – dinsdag 15 augustus

Indië herdenking

Foto: Wikipedia/Henkgron

Op dinsdag 15 augustus 2017 vindt de jaarlijkse Nationale Indiëherdenking plaats. Het thema van de herdenking is dit jaar verhalen over leven en gaat over de onbegrensde kracht van verhalen, over de mens achter de geschiedenis. Over hoe persoonlijke verhalen van zowel overlevenden als zij die tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië het leven lieten, doorleven in de huidige en komende generaties.

Programma Indiëherdenking 2017
Het programma is dit jaar iets anders dan in voorgaande jaren. Tijdens het ochtendprogramma is dit jaar iets kleinschaliger, zodat tijedns het middagprogramma meer tijd besteedt kan worden aan wat de Nationale Herdenking betekent voor vershcillende generaties.

10.30 – 12.00 uur Ontvangst Indisch monument

12.15 – 13.15 uur Herdenking bij het Indisch Monument
U wordt verzocht om uiterlijk 12.00 uur uw plaats te hebben ingenomen.

13.30 – 17.00 uur Middagprogramma in World Forum, Churchillplein 10, Den Haag (hier zijn kosten aan verbonden) met Indisch buffet en cultureel programma
World Forum is op loopafstand van het Indisch Monument. U kunt tot 15.15 uur ook gebruikmaken van de gratis pendelbussen tussen het Indisch Monument en het World Forum.

Kosten en aanmelding Herdenking
De Herdenking bij het Indisch Monument is voor iedereen gratis toegankelijk.
Aan het middagprogramma in het World Forum zijn kosten verbonden.

Op de dag zelf te koop in World Forum (per pin of gepast contant te betalen):
Middagprogramma exclusief lunch: €10,00
Middagprogramma inclusief lunch: € 25,00

Bereikbaarheid
U kunt op eigen kosten parkeren in de parkeergarage van World Forum. Van 10.30-11.45 uur rijden er shuttlebusjes van World Forum naar het Indisch Monument. Van 13.30-15.15 uur rijden er bussen vanaf het Indisch Monument het World Forum. Lopen naar het monument duurt ca 8 minuten. Indien u alleen de herdenking bij het Indisch Monument bijwoont, adviseren wij u gebruik te maken van het openbaar vervoer (Tram 9, Tram 1, Bus 21).

Bekijk hier het uitgebreide programma met meer informatie over o.a. tijdstippen van optredens.

3549 getoond, 112 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *