Programma Just Peace Festival 21 t/m 24 september 2017

Rudi Hemmes (oud-Engelandvaarder) en Khalid Albeih (Islamitische politieke cartoonist) openen Just Peace Festival. Foto's: Richard Mulder

Rudi Hemmes (oud-Engelandvaarder) en Khalid Albeih (Islamitische politieke cartoonist) openen Just Peace Festival 2016. Foto’s: Richard Mulder

Het Just Peace Festival 2017, het grootste vredesfestival van Nederland gaat donderdag 21 september 2017 van start. Als internationale stad van Vrede & Recht doet Den Haag natuurlijk mee met dit internationale evenement dat in het teken staat van vrede. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 september worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd in Den Haag. Ontdek de diverse internationale organisaties die hier gevestigd zijn, laat je inspireren door nieuwe ideeën en perspectieven, en geniet tussendoor van gezellige muziekoptredens.

Programma Just Peace Festival 2017

Vrede & Den Haag fietstocht – 21 september
De Vrede & Den Haag fietstocht brengt je langs monumenten van vrede en internationale organisaties van de VN, waarbij de rol van de stad in het oplossen van conflicten en het vormen van de moderne wereldgeschiedenis wordt belicht. Tip: neem je cameratoestel mee.

Vredesloop 2017 – 24 september
Op zondag 24 september viert de Vredesloop haar 5-jarig bestaan met een speciale jubileumeditie. De loop staat ook dit jaar in het teken van UNICEF en het doel is om geld in te zamelen voor kinderen op de vlucht.

Internationale Open Dag – 24 september
Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Er bevinden zich in de stad ruim 240 internationale organisaties. Op zondag 24 september openen tijdens de Internationale Dag vele van deze organisaties hun deuren voor het publiek. Uitstekend moment voor een leerzaam bezoekje dus!

Atrium Den Haag
In het Atrium vindt tijdens het Just Peace festival de Zilveren Camera tentoonstelling plaats, de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland. Dit jaar wordt er tevens een overzichtstentoonstelling getoond van Jeroen Oerlemans (1970 – 2016) van 12 t/m 25 september.

HagueTalks – 21 september
HagueTalks is een interactief debat en biedt een podium voor nieuwe ideeën en perspectieven. inspirerende ontmoetingen, design en muziek leer je onder meer hoe je een goede dialoog voert en hoe je jouw empathisch vermogen kunt vergroten. Het is een dag vol inspiratie en discussie voor jong en oud.

Peace in the Park – 24 september
Het Peace in the Park festival vindt dit jaar wederom plaats in de Paleistuin. Het festival streeft ernaar bezoekers bewust te maken over vrede en recht en doet dit door bezoekers te inspireren middels o.a. verhalen, gesprekken, workshops en muziek. Het programma draait dit jaar om drie thema’s: beleven, ontmoeten en bewegen. Tevens is er een kindertent met activiteiten.

See you in The Hague, tot ziens in de rechtbank! (alleen voor scholen) – 22 september
Een interactieve theatervoorstelling in het Museon speciaal voor Haagse leerlingen in groep 7 en 8. Leerlingen discussieren over concrete voorbeelden en situaties die met vrede en recht te maken hebben. De uitkomsten worden vervolgens middels improvisatietheater in scenes uitgespeeld, waar de leerlingen zelf aan kunnen deelnemen.

Meer weten?
Ga naar de website voor het complete programmaoverzicht en meer informatie over het soms verplicht aanmelden, eventuele legitimatie en eventuele toegangsprijzen.

4272 getoond, 201 bekeken

One thought on “Programma Just Peace Festival 21 t/m 24 september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *