Protest tegen milieuzones: de oldtimers komen eraan!

OldtimerStichting Rotterdamse Klassiekers rijdt aanstaande zondag 3 april 2016 van Rotterdam via Utrecht en Amsterdam naar Den Haag in het teken van protest. De actie, Rondje G4 gedoopt, heeft een interessant doel: de politiek zover krijgen dat de milieuzones worden opgeheven.

190 kilometermilieuzone
De boze groep fanatieke eigenaars van oldtimers wil een stop brengen aan wat zij zien als een wildgroei van ‘zinloze’ milieuzones in Nederland. Met deze toertocht, waarbij een afstand van maar liefst 190 kilometer wordt afgelegd, uitten zij hun bezwaar hier tegen. Wel geeft de groep aan niet in de steden te gaan rijden met een milieuzone. Vooralsnog zal de toer eindigen in de beurt van de Utrechtsebaan op het Malieveld.

Wat vind jij van deze manier van protesteren tegen milieuzones?
Laat je mening horen door hieronder een reactie te plaatsen.

 

 

 

3264 getoond, 178 bekeken

2 thoughts on “Protest tegen milieuzones: de oldtimers komen eraan!

 1. Bouw die stink-dingen om tot elektrische auto’s. Dan mag je er overal mee rijden en heeft niemand er last van. Geen ongefilterde uitstoot meer in de directe omgeving.

  1. Onzin Onno, het ‘op’ rijden van een bestaande auto is vele malen beter dan het nieuwste willen aanschaffen. En waar komen die accu’s voor jouw elektrische auto’s dan wel niet vandaan? Uit China of Japan en gebracht door schepen die op zware stookolie hun twee-takt motoren hierheen lieten varen. Over ongefilterde uitstoot gesproken. En even doorgeredeneerd, hoe maak je zo’n accu? Met lithium en dat komt weer uit Canada, ja ook per boot.
   Eerst drie keer de wereld rond om dan hier opgeladen te worden uit een kolencentrale. Tel uit je winst!
   Het Malieveld is met een stel van die gele Jaguars/Daimlers op loodvrije benzine een stuk schoner dan de lucht daar tijdens de Passar met de houtskoolgrills. En ook die heerlijke saté’s wil ik daarom nog niet missen!
   (ter info: ik bezit geen oldtimer of een andere auto en zelfs geen rijbewijs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *