PvdA wil verdubbeling aantal buurttuinen in Den Haag

Voor de lente begint wil de PvdA driehonderd extra buurttuinen in de stad. De driehonderd tuinen die de gemeente afgelopen woensdag aanbood, waren binnen een half uur verkocht. De PvdA vraagt de gemeente nu om ruimte te zoeken voor meer buurttuinen. PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash: De vraag is groot en tegelijkertijd is het aantal braakliggende terreinen in de stad een doorn in het oog van veel Hagenaars. Het college moet met particuliere eigenaren in gesprek gaan om braakliggende terreinen rijp te maken voor lichte tuinbouw.”

Per seizoen kost een buurttuin van 15 vierkante meter 26 euro. Hierop kunnen de eigenaren hun eigen groente en fruit verbouwen. Het verbouwen van je eigen groente is populair, concludeert Ramnewash: ‘Het is goed voor je gezondheid, het is duurzaam en het is ook leuk voor kinderen die kunnen zien waar de groenten uit de supermarkt vandaan komt.’

Frans van der Steen, oud-directeur van het Haags Milieu Centrum ziet geen reden voor de gemeente Den Haag om niet nog meer buurttuintjes aan te leggen. “Het zal zelden voorkomen dat de grond eerst gesaneerd moet worden. Dan zijn mooie steigerhouten opbouwbakken ook altijd nog een optie om braakliggende grond aantrekkelijker te maken.”

Aanmelden voor een buurttuin kan nog, alleen op woensdag 12 februari 2014, tussen 15.30 en 16.30 uur op stadsboerderij de Molenweide.

2 thoughts on “PvdA wil verdubbeling aantal buurttuinen in Den Haag

  1. In de vorige raadsperiode is het volkstuinencomplex tussen de twee spoorbanen aan het IJsclubpad gesaneerd. Daar om de hoek zitten diverse lagere scholen.
    Nu, een maand voor de verkiezingen, bedenkt een PvdA raadslid ineens een aantrekkelijk, kleinschalig plan voor kindereducatie (volkverheffing) aan de hand van volkstuintjes.

    De vader van Wim de Bie had een volkstuintje. Nadat hij voor de derde keer de tuin had ingericht en tot wasdom had gebracht, onteigende de gemeente het complex wederom en hield hij er maar mee op. Zou hij daarna nog ooit gestemd hebben op de partij die daar toen verantwoordelijk voor was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *