Raamweg 26-3 tot 23-6-2017 (deels) afgesloten vanwege werkzaamheden

Foto: Richard Mulder

Foto: Richard Mulder

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2017

Vanaf 26 maart 2017 voert de gemeente groot onderhoud uit aan de belangrijke route Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan. De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. De eerste fase duurt vier weken. De Raamweg is dan afgesloten richting de A12/Utrechtsebaan. De tweede fase duurt negen weken. De Raamweg is dan in beide richtingen afgesloten tussen de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch. In deze periode is de hinder het grootst. In de laatste fase van negen weken wordt gewerkt op en rond de Wassenaarseweg en zijn de werkzaamheden op de doorgaande route voorbij.

Meer P+R service en 100 extra parkeerplaatsen
Om de verkeersdrukte enigszins in toom te houden tijdens het grootschalige onderhoud, installeert de gemeente tijdelijk 100 extra parkeerplaatsen op bedrijventerrein Forepark, op loopafstand van de Randstadrail. Auto’s kunnen hier gratis geparkeerd worden, dit maakt het aantrekkelijk voor forenzen om vervolgens verder te reizen met het openbaar vervoer of over te stappen op de fiets. De gemeente streeft ernaar bewoners en MKB-bedrijven tegemoet te komen tijdens de grote operatie aan de Raamweg, die maar liefst 13 weken in beslag zal nemen.

Riolering vervangen
De Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan is een van de drukste routes tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dagelijks rijden er zo’n 60 duizend voertuigen overheen. Vanaf dit 27 maart 2017 vervangt Den Haag hier de riolering. Het riool is op sommige plaatsen al bijna 100 jaar oud. Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moet de hele weg worden opengebroken.

Planning
De werkzaamheden op de Raamweg-Koningskade zorgen voor veel verkeershinder. In de periode dat de Raamweg is afgesloten wordt de extra reistijd ingeschat op een half uur. Om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden opgeknipt in 3 delen.

26 maart tot en met 23 april 2017: Raamweg dicht richting de A12/Utrechtsebaan

De eerste 4 weken van de werkzaamheden is de Raamweg richting de A12/Utrechtsebaan dicht. Het verkeer richting Scheveningen kan de Raamweg gewoon blijven gebruiken. In deze periode is de Raamweg 2 weekenden helemaal dicht tussen de Javastraat en de Groenhovenstraat:

  • van vrijdag 7 april (20.00 uur) tot en met maandag 10 april (6.00 uur)
  • van vrijdag 14 april (20.00 uur) tot en met maandag 17 april (6.00 uur).
Werkzaamheden fase 1 Raamweg

Werkzaamheden fase 1 Raamweg (bron: RaamwegDenHaag.nl)

24 april tot en met 23 juni 2017: Raamweg in beide richtingen dicht tussen de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch

9 weken lang is de Raamweg in beide richtingen dicht tussen de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch. De Koningskade is dan Richting Scheveningen dicht. Verkeer kan dan nog wel vanaf de Koningskade de Mauritskade op. Eind mei is de Zuid-Hollandlaan ’s nachts een week afgesloten.

Werkzaamheden fase 2 Raamweg (bron: RaamwegDenHaag.nl)

Werkzaamheden fase 2 Raamweg (bron: RaamwegDenHaag.nl)

24 juni tot en met 1 september: Wassenaarseweg in beide richtingen afgesloten

In de laatste fase van het onderhoud zijn de werkzaamheden op de doorgaande route voorbij. Tijdens deze fase is de Wassenaarseweg in beide richtingen afgesloten. Ook zijn er werkzaamheden op de Oostduinlaan. In Benoordenhout en de Nassaubuurt is de hinder nog steeds groot, maar voor de rest van de stad is de overlast een stuk minder.

Werkzaamheden fase 3 Wassenaarseweg (bron: RaamwegDenHaag.nl)

Werkzaamheden fase 3 Wassenaarseweg (bron: RaamwegDenHaag.nl)

Omleidingsroutes
De gemeente zet elektronische routeborden in die aangeven wat op dat moment de snelste route is. De omleidingen kunnen dus per dag verschillen. Langs de omleidingsroutes staan extra bergingsvoertuigen paraat om de weg bij pechgevallen of incidenten zo snel mogelijk vrij te krijgen.

  • Als de Raamweg-Koningskade is afgesloten, kan het verkeer de stad bereiken via de S200 (buitenring). Het verkeer kan dan bovenlangs via de N440 (Hubertustunnel) en de N14 (Sijtwendetunnel) of onderlangs via de N211 (Lozerlaan) Den Haag in en uit.
  • Verkeer in de wijken rond de Raamweg-Koningskade kan via de vaste omleidingsroutes langs de werkzaamheden.

Tram blijft rijden, beperkte hinder voor fietsers en voetgangers
De omgeving van de Raamweg-Koningskade blijft bereikbaar met het openbaar vervoer, met name met de tram. Fietsers en voetgangers hebben maar beperkt last van de werkzaamheden.

Bomenkap
De werkzaamheden aan het riool zorgen ervoor dat vijftien van de 127 bomen langs de Raamweg gekapt moeten worden. De werkzaamheden beschadigen de wortels van deze bomen, met het gevaar dat ze doodgaan en omvallen. In overleg met de buurt zorgt de gemeente Den Haag ervoor dat na de werkzaamheden zestien bomen worden teruggeplant. Direct omwonenden zijn betrokken bij de keuze voor deze bomen.

Meer informatie over de werkzaamheden rond de Raamweg vind je op www.raamwegdenhaag.nl of www.facebook.com/raamweg.

 

4862 getoond, 818 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *